Poliţia Locală, călare, pe bulevardele bucureştene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o pauză de câteva luni, poliţiştii locali călare au reînceput să patruleze prin Capitală. Zilele acestea, cele patru echipaje a câte doi agenţi fiecare sunt în recunoaştere, pentru a decide viitoarele trasee.

Faţă de anii trecuţi când agenţii asigurau siguranţa doar în câteva parcuri din Bucureşti, precum Tineretului, Carol sau Circului, începând din acest an ei vor patrula şi pe câteva bulevarde importante.

Vedeţi aici mai multe poze

Foto: Lucian Muntean

image

Astfel, vor acoperi două zone, fiind prezenţi atât în nordul cât şi sudul Capitalei.
Prima zonă va avea, teoretic, ca punct de pornire Parcul Tineretului cu continuare către Piaţa Unirii, Palatul Parlamentului, Bulevardul Libertăţii, Parcul Carol, cu întoarcere către parcul Tineretului. Cea de-a doua zonă va acoperi partea de nord a Capitalei: Parcul Herestrău, Şos. Kiseleff, Piaţa Victoriei, Bulevardul Ştefan cel Mare, Parcul Izvor, cu întoarcere către Parcul Herăstrău.

Foto: Lucian Muntean

image


24 de cai la Poliţia Locală

„Deocamdată încă se fixează traseele. Agenţii noştri ne ajută să hotărâm zonele de patrulare în funcţie de cum vom avea nevoie. Am avut rezultate foarte bune anii trecuţi, când infracţionalitatea a scăzut cu până la 80% în zonele cu poliţişti călare, de aceea vrem să extindem acest serviciu“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Răzvan Popa, şeful serviciului de comunicare de la Poliţia Locală.

Foto: Lucian Muntean

El a adăugat faptul că patrupezii îi sperie, în general, pe cei care vor să comită fapte cu violenţă, care consumă alcool în locuri publice sau care consumă droguri uşoare prin parcuri.
În momentul de faţă, în grajdurile deţinute de Poliţia Locală din Parcul Herăstrău sunt 24 de cai, potrivit reprezentanţilor instituţiei. Dintre aceştia, doar opt sunt folosiţi pentru patrulare, ceilalţi fiind în rezervă. Serviciul special de cai al poliţiei municipalităţii a fost înfiinţat în urmă cu trei ani, iar agenţii care patrulează „de la înălţime“ au făcut lecţii speciale cu profesionişti, în acest sens.

image


Foto: Lucian Muntean

image


Între 25 şi 40 de kilometric parcurşi zilnic


Unii dintre ei ştiau, însă, să „urce-n şa“ cu mult mai devreme. „Eu am învăţat să călăresc la 9 ani, la Clubul Steaua. Sunt în cadrul serviciului de trei ani deja, de când a fost înfiinţat la Poliţia Locală“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Nuţu Ştefan, un agent în vârstă de 47 de ani. Acesta a adăugat că fiecare patruped s-a ataşat de partenerul său şi nu este călărit de nimeni altcineva. „Într-o tură de 12 ore, parcurgem împreună între 25 şi 40 de kilometri.

Este mult mai simplu să prindem infractori aşa, întrucât suntem mult ami rapizi“, a adăugat poliţistul local. Singurul dezavantaj al serviciului de cai este mizeria pe care aceştia o lasă în trafic.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite