Poliţişti de la Secţia 16 din Capitală, acuzaţi de sechestrare şi tortură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Mai mulţi poliţişti de la Secţia 16 din Capitală sunt audiaţi într-un dosar privind acuzaţii de sechestrare şi tortură, fiind suspectaţi că anul trecut au lovit cu bestialitate doi bărbaţi pe o stradă din Bucureşti, în urma unui conflict. Ei au fost ridicaţi astăzi de procuror după ce le-au fost perchiziţionate birourile.

Procurorii au descins miercuri dimineaţă  şi au făcut 9 percheziţii domiciliare, inclusiv la secţia 16 de Poliţie, de unde i-au ridicat şi pe cei doi poliţişti care se aflau la serviciu şi i-au condus la Parchet.

Poliţiştii sunt cercetaţi pentru fapte de tortură şi lipsire de libertate, după ce iniţial acuzaţia era de fapte de violenţa.

Anchetatorii spun că faptele s-ar fi petrecut undeva la sfârşitul lunii august 2020, atunci când cei doi cetăţeni, victime în acest dosar ar fi avut un conflict cu un prim echipaj de poliţie. Confict a degenerat în mod violent, moment în care ei ar fi sunat la 112 pentru a chema un alt echipaj în ajutor. Sosit la faţa locului, şi cel de-al doile echipaj, faptele de violenţa ar fi continuat. La vremea respectivă victimele au declarat că împotriva voinţei lor ar fi fost luate pe sus, băgate în maşină şi duse pe câmp unde actele de violenţă ar fi continuat. 

În urma percheziţiilor de astăzi, procurii au ridicat mai multe probe.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite