Polițiștii de la Crimă Organizată caută falsificatori de bani: copiau bancnotele și cumpărau chilipiruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 20 de percheziții sunt efectuate în mai mute locuri din București, Ilfov, Călărași, Bacău.

UPDATE ORA 13.00 Potrivit DIICOT, falsificatorii au mai fost prinși în flagrant și în urmă cu o lună când acționau în zona Buzăului însă magistrații nu au dispus arestarea lorpreventivă și astfel au ajuns din nou în libertate unde au continuat să se ocupe de falsificarea bancnotelor. Anchetatorii au finalizat acțiunea declanșată în această dimineață. Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Nadina Spânu a declarat că vor fi audiați aproape 20 de suspecți, gruparea fiind formată din mai mulți bucureșteni. Anchetatorii au confiscat aparatura cu care copiau bancnotele după ce i-au prins în flagrant la o benzinărie din Capitală. Ei vor fi duși la instanță cu propunere de arestare preventivă.

CITEȘTE ȘI: Patru plasatori de bancnote false au fost prinşi de poliţişti la Buzău

Nouă jefuitori de vile în construcţie, „săltaţi“ de poliţiştii din Ilfov

Un polițist, un jandarm și trei angajați de la RAR au fost reținuți în dosarul corupției de la Înmatriculări. Unul dintre suspecți avea bani ascunși în congelator

Razii în casele traficanţilor de ţigări din Bucureşti şi în Ilfov. Sunt căutate 20 de persoane

 La percheziții participă procurori de la Direcția de Investigare și Combatere a Crimei Organizate și politiştii de la Crimă Organizată.Anchetatorii fac verificări și la o benzinărie din Capitală.

Procurorii efectuează 18 percheziţii domiciliare cele mai multe, respectiv 15  au loc pe raza municipiului Bucureşti, iar restul în Ilfov, Călăraşi şi Bacău.

Potrivit DIICOT, banda de falsificatori este formată din cetăţeni români, specializați în falsificarea de bancnote de 100 lei şi punerea în circulaţie a bancnotelor contrafăcute.

În urma cercetărilor, ancheatorii au stabilit că bacnotele erau falsificate în Capitală. Suspecții produceau bancnotele prin fotocopiere şi le plasau pe piaţă efectuând tranzacţii comerciale (cumpărări de bunuri de valoare redusă, obţinând diferenţa de preţ).

Membrii grupării au fost depistaţi în flagrant delict în timp ce încercau să pună în circulaţie suma de 100.000 de lei, în bancnote contrafăcute.

Suspecţii ar fi falsificat în total suma de 500.000 de lei.

La sediul DIICOT București urmează să fie aduse pentru audieri un număr de 20 de persoane.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite