Povestea lui Daniel Negreanu, românul n-a terminat liceul, dar a strâns 12 milioane de dolari din poker

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al doilea jucător de poker din lume după câştiguri a dat un interviu pentru „Adevărul de Seară“. După ce s-a lăsat de şcoală la 16 ani, canadianul de origine română a reuşit să strângă la 36 de ani o avere de 12 milioane de dolari din poker. El a fost prezent marţi în Bucureşti pentru un turneu.

La prima vedere, Daniel Negreau pare un om obişnuit: se îmbracă cu haine normale şi are un comportament foarte natural. Vorbeşte româneşte un pic stricat dar se face bine înţeles. Părinţii săi au plecat din România înainte de revoluţie şi Daniel s-a născut în Canada.

Citeşte şi:
VIDEO Şomeră cu studii superioare, la 23 de ani: „Trăiesc din poker"

"Jocurile de noroc riscă să se transforme într-o isterie de masă"

Jocurile de noroc: Soluţia pe timp de criză?

La 16 ani a  renunţat la şcoală şi s-a apucat serios de poker. Atunci a participat la primul turneu din Las Vegas. În prezent, la 36 de ani, „Kid Poker“, cum este cunoscut românul, a reuşit să strângă 12 milioane de dolari şi este al doilea jucător de poker la nivel mondial după câştiguri.

El a fost prezent marţi la Bucureşti, pentru un turneu. În cinstea sa, a fost organizată şi o petrecere la Palatul Ghika, unde au fost prezente mai multe vedete autohtone, printre care Andrei Gheorghe, Ionuţ Iftimoaie sau Dana Săvuică.

INTERVIU
1.Cum ai învăţat să joci poker?
Daniel Negreanu: Eu am fost jucător de biliard înainte să joc poker. S-a întâmplat pur şi simplu, într-o seară, intr-un club din Toronto. Aveam 10 dolari şi am jucat. Am pierdut, dar asta nu m-a descurajat. Nu m-am oprit pentru că îmi place competiţia.

2.Cum decurge o zi din viaţa ta?
Daniel Negreanu: Normal. Sunt un om absolut normal. Când am timp, îmi place foarte mult să joc golf. De asemenea, îmi place să stau cu prietenii la o bere, la televizor. Nu ies prea mult.

3. Mai vii în România?
Daniel Negreanu: M-am decis să revin cât mai curând în ţara mea de origine şi să stau mai mult, vreo 2 săptămâni. Aş vrea să merg la Braşov, să vizitez cât mai mult.

4.Daca nu ai fi fost jucător de poker ce ţi-ar fi plăcut să faci?
Daniel Negreanu: Nu m-am gândit nicioadată la alt job. Pentru mine, pokerul este un sport de performanţă. Am început să-l joc pentru că îmi dădea libertatea pe care o vroiam, chiar dacă mama la început nu a fost de acord şi îmi spunea „Daniel, lasă pokerul. Du-te la şcoală”. Am renunţat la învăţământ la 16 ani, dar este exact ceea ce vreau să fac.

5.Ce-ţi place si ce nu-ţi place în România?
Daniel Negreanu: Nu-mi place că toată lumea fumează. De plăcut, mi-au plăcut mai multe lucruri: mâncarea – eu sunt vegetarian, am mâncat vinete, mămăligă. Foarte bun! Mi-au plăcut oamenii pe care i-am intâlnit. Cine ştie, poate o să vină o zi în care să-mi doresc să mă stabilesc în România pentru totdeauna.

6. Ai prieteni români?
Daniel Negreanu: Doar din rândul acelora care joacă poker, deocamdată.
 
7. Ce maşină conduci?
Daniel Negreanu: Am un Lexus Hybrid la volanul căruia mă simt foarte bine. Sunt un ecologist.

8. Ai jucat poker cu vedete?
Daniel Negreanu: Da, cu foarte multe. Toate starurile de la Hollywood sunt mari amatoare de poker. Printre cei cu care joc frecvent se numără Tobey Maguire şi Ben Affleck.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite