Bucureşteanul care trăieşte din pariuri. Suma-record: 30.000 de lei în două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai mare câştig a fost de 30.000 de lei FOTO Facebook
Cel mai mare câştig a fost de 30.000 de lei FOTO Facebook

Gabriel Jugureanu (42 de ani) câştigă lunar zeci de mii de lei. Nu este nici director de bancă, nici un corporatist de succes. Câştigă la pariuri. Gândeşte scheme şi urmăreşte „bursa pariurilor“. Asta e cheia succesului său. Pe lângă afacerea pe care o are, acesta a decis, în urmă cu ani buni, să se orienteze spre o „carieră“ mai puţin conformistă: cea de parior.

Povestea lui Gopo, aşa cum îi spun prietenii, a început în urmă cu mai bine de zece ani,  atunci când
bărbatul a intrat pentru prima oară într-o casă de pariuri de lângă Foişorul de Foc. Fără pic de experienţă în domeniul captivant al pariurilor sportive, Gopo a început să investească bani, fără să aibă „performanţe“, dar cu multă încredere că lucrurile urmează să se schimbe.

În vremea aceea, în Bucureşti a apărut o nouă atracţie pentru pariorii împătimiţi, dar şi pentru cei cu experienţă mai redusă. Cazinoul Victoria era principalul magnet pentru cei care voiau să îşi schimbe soarta cu ajutorul pariurilor de tot felul, ori pur şi simplu să  îşi încerce norocul la jocurile oferite de cazinou.

Aşa a ajuns şi Gopo să treacă pragul cazinoului bucureştean şi de atunci să rămână în branşa celor pentru care pariurilor sportive sunt un stil de viaţă. Unul profitabil, fără prea mult efort fizic, dar cu ore întregi de trudă intelectuală.

Bărbatul povesteşte că pentru a se bucura de roadele pariurilor sportive este nevoie de ore întregi de studiu în fiecare săptămână. Statisticile, clasamentele şi forma de moment a echipei sunt printre ingredientele care conduc la un succes garantat. La acestea se mai adaugă un strop de noroc, unul mic, pentru că de cele mai multe ori Gopo ştie clar ce face.

Cel mai mare câştig, 30.000 de lei în două zile

În fiecare zi trece pragul unei case de pariuri, ori accesează un site de profil, obicei care face parte din existenţa bărbatului de ani buni. Nu pune câştigurile impresionante pe care le obţine pe seama norocului, pentru că, spune el, oamenii care nu câştigă nu urmăresc site-urile sau datele despre echipele de fotbal, jucătorii de tenis şi celelalte sporturi incluse în ofertele caselor de pariuri.

Nu îşi petrece ore întregi pe la agenţii pentru că totdeauna le trece pragul înarmat cu mai multe coduri, care ulterior se transformă în bilete încărcate cu evenimente sportive. Bărbatul povesteşte că intră pe internet zilnic, pe site-uri specializate, în mod constant pe cel al casei de pariuri la care joacă. Apoi, studiază cu grijă echipele pe care urmează să parieze sau sportivi antrenaţi în competiţii.

În pasul următor, îşi notează codurile evenimentelor pe care vrea să parieze şi pronosticul pe care mizează, urmând să ajungă la casa de pariuri şi să pună suma de bani pe care este dispusă să o joace: „În fiecare săptămână bag în pariuri în jur de 1.000 de lei“ . Dar câştigă, uneori zeci de mii de lei lunar.

Cel mai mare câştig pe care l-a obţinut Gopo a fost suma de 30.000 de lei, în doar două zile. O sumă impresionantă raportată la salariul mediu net din România, 1.607 lei pe lună. Dintr-un calcul simplu rezultă că cea mai mare sumă câştigată de parior a fost de peste 18 ori mai mare decât venitul mediu net obţinut de un român pentru o lună întreagă de muncă.

Pe lângă afacerea pe care o are, un magazin la care vinde articole vestimentare pentru femei, pariorul din Capitală se bucură de o ciclicitate a câştigurilor, după cum povesteşte chiar el.  „Cel mai mult câştig sâmbăta şi duminica pentru că atunci sunt cele mai multe meciuri“ , spune Gopo.

„La început îmi sărea inima din piept“

La început, paria bani puţini pe evenimentele sportive oferite de casele de profil, iar consecinţa era una clară: nu prea câştiga. Uşor-uşor a început să capete experienţă şi odată cu aceasta au început să apară şi primele câştiguri. Nu sume mari, dar suficiente cât să-l ambiţioneze şi să-l facă să continue.

În urmă cu ani buni, atunci când era un amator, fiecare eveniment pe care paria îl trăia cu intensitate maximă, în special ultimele minute, cu atât mai mult cu cât îl despărţeau de câştig doar câteva clipe.  Odată cu numărul de bilete pariate, toată emoţia a scăzut în intensitate şi s-a transformat într-o rutină, atunci când o secundă face diferenţa între un bilet câştigător şi unul pierdut. „La început îmi sărea inima din piept. Acum m-am mai liniştit. E o sursă bună de venit, dar nu pentru toată lumea“, spune Gopo.

Pentru prietenii lui, care îl cunosc ca fiind un parior priceput, a început să devină principala sursă de inspiraţie în domeniul pariurilor sportive şi ori de câte ori au ocazia copiază biletele puse de Gopo.

Cel mai recent câştig de care s-a bucurat a fost în urmă cu două zile, atunci când a obţinut 9.435 de lei, cu 17 bilete, pe majoritatea fiind evenimente din lumea fotbalului.

Profilul pariorului bucureştean

În prezent, în Bucureşti sunt sute de case de pariuri, iar cei care le trec pragul au câteva trăsături caracteristice, după cum povesteşte Daniel Smeadă, specialist în această piaţă. „De obicei, pariorul bucureştean se bucură de o inteligenţă peste medie şi mizează pe diverse evenimente sportive de cel puţin două ori pe săptămână“, explică Smeadă.

De asemenea, pariorul este un consumator important de informaţie sportivă care are venituri peste medie. Tot din profilul acestuia fac parte suspiciunea şi „bănuiala“ evenimentelor care nu urmează un fir logic.

Atunci când pariurile sportive au început să apară în Capitală, în jurul anului 1996, vârsta celor care frecventau astfel de locuri era destul de ridicată, acum fiind într-o scădere notabilă, ajungând până la vârsta de 18 ani.

Pe aceeaşi temă:

O reţea de agenţii de pariuri din Capitală, cercetată pentru evaziune fiscală

Inspiratie maxima! A castigat peste 23000 de lei cu doar 1 leu!

Pariurile sportive, afaceri „vicioase” şi foarte bănoase

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite