Povestea tulburătoare de dragoste dintre Cuza şi Maria Obrenovici, amanta oficială a domnitorului. „Nu-l deranja că era soţia lângă el, avea o grămadă de amante“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cuza a avut mai multe relaţii extraconjugale
Cuza a avut mai multe relaţii extraconjugale

Alexandru Ioan Cuza a fost unul dintre cei mai iubiţi domnitori din România, dar pe lângă faima de conducător onest şi iscusit a reuşit să fie cunoscut şi pentru relaţiile extraconjugale pe care le avea cu diferite femei celebre ale acelor vremuri. Cu toate acestea, o singură femeie a reuşit să devină amanta oficială a domnitorului, dar şi să îi dăruiască doi copii de care a avut grijă chiar soţia lui Cuza, Elena.

De-a lungul timpului, pe lângă relaţia oficială pe care o avea cu Elena, femeia ce i-a fost întotdeauna o soţie credincioasă, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a fost implicat într-o mulţime de aventuri. De departea, cea mai cunoscută a fost cea pe care Cuza a avut-o cu Maria Obrenovici.

Cuza şi-a înfiat copiii

„Se poate spune că a fost îndrăgostit de Maria Obrenovici, dar nu ştiu cât de mult a iubit-o. Ea era mai mult o confidentă, o sfătuitoare de care, evident, că era şi îndrăgostit. Şi Maria Obrenovici avea la rândul ei relaţii în afara celei pe care o acea cu Cuza. Oricum, pe Cuza nu îl deranja că soţia lui era lângă el, avea o grămadă de amante“, explică istoricul Dan Falcan.

Din aventura celor doi au rezultat şi doi copii pe care Cuza i-a prezentat soţiei sale, Elena, ca pe nişte orfani rămaşi singuri pe lume în timpul inundaţiei care a măturat Bucureştiului  în 1865.

cuza

Cuza şi Maria Obrenovici

„Toată lumea ştia de relaţia pe care domnitorul o avea cu Maria Obrenovici. Pentru a-i aduce pe cei doi fii ai săi în casă la soţia lui, Cuza a găsit un pretext. A spus că sunt doi orfani rămaşi singuri pe lume din cauza inundaţiilor şi aşa a decis soţia lui să-i adopte“, a mai precizat istoricul Dan Falcan.

Urmaşii lui Cuza, destin tragic

Elena era o femeie foarte înţelegătoare şi era tipul de om dedicat familiei. Nu îşi înşela soţul şi nu îi reproşa relaţiile extraconjugale pe care acesta le avea, deşi ştia că bărbatul ei nu era nici pe departe uşă de biserică. Imediat după ce doi băieţi ai lui Cuza au ajuns în casa în care stătea şi Elena, aceasta i-a îngrijit cu drag. Ea, spun istoricii, nu putea face copii.

În ceea ce-i priveşte pe cei doi fii ai domnitorului, aceştia au avut un destin tragic şi niciunul dintre ei nu a ajuns la vârsta de 30 de ani. „Unul dintre ei s-a sinucis, iar celălalt a murit răpus de tuberculoză. Au avut destine tragice, au murit la vârste fragede de 27, 28 de ani“, a mai spus Falcan.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite