Preafericitul Daniel se laudă cu exclusivitate pe cruci. Patriarhia a interzis Târgul de Obiecte Bisericeşti pe motiv că a patentat diverse obiecte de cult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Bisericii Ortodoxe Române a anunţat printr-un comunicat că Patriarhia nu va participa la Târgul de Obiecte Bisericeşti programat să înceapă astăzi în Bucureşti.

În legătură cu organizarea la Bucureşti în zilele de 16 – 18 iunie 2011 a Târgului de Obiecte Bisericeşti, Patriarhia precizează în comunicatul de presă:

Potrivit art. 1 din Legea nr. 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult, „cultele au, în exclusivitate, dreptul de producere şi valorificare a obiectelor şi veşmintelor de cult, precum şi de tipărire a cărţilor de cult, a celor teologice sau cu conţinut bisericesc, necesare practicării cultului”. În consecinţă, persoanele fizice şi juridice, altele decât cultele, care produc şi comercializează obiecte de cult ortodoxe, inclusiv la târguri şi expoziţii, fără acordul scris al Bisericii Ortodoxe Române (art. 2 din Legea 103/1992), încalcă legislaţia în vigoare.

Din acest motiv, Patriarhia Română nu a dat curs invitaţiei de a participa la această manifestare şi nici nu şi-a dat acordul pentru menţionarea Editurii Istitutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române (E.I.B.M.B.O.R.), Atelierelor Patriarhiei şi Editurii Basilica pe afişul de prezentare a târgului.

Scandaluri care au zguduit biserica ortodoxă din Banat

Protest la Timişoara: credincioșii au format un lanț uman în fața Catedralei GALERIE FOTO

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite