Prefectul Bucureştiului, Nicolae Petrovan, a găsit soluţia pentru stingerea conflictului din Consiliul General al Capitalei: dizolvarea acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul cred că housul din Consiliul General se va stinge în momentul în care acesta va fi dizolvat FOTO Arhivă
Prefectul cred că housul din Consiliul General se va stinge în momentul în care acesta va fi dizolvat FOTO Arhivă

Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, a declarat că nu a anulat proiectul care viza fuziunea ELCEN-RADET, deoarece nu este adoptată o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) privind fuziunea, şi că soluţia pentru deblocarea actualei situaţii din CGMB constă chiar în dizolvarea acestuia.

„Îmi reiterez convingerea că deblocarea situaţiei actuale constă în dizolvarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), având în vedere incapacitatea consilierilor de a ajunge la un consens pe problemele de interes general ale urbei“, a declarat, vineri, prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, pentru Mediafax.

Precizările Prefecturii Bucureşti vin după ce vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, a anunţat, joi, că prefectul Capitalei a fost cel care ar fi anulat fuziunea RADET-ELCEN decisă de fosta majoritate PNL-PDL din Consiliul General. Atanasiu a mai precizat că prefectul ar fi „mânat în luptă“ de premierul Victor Ponta, iar acest lucru a condus la problema legată de apa caldă şi agentul termic din Bucureşti.

De asemenea, reprezentanţii Prefecturii Capitalei au anunţat că proiectul de hotărâre care viza fuziunea ELCEN-RADET a fost supus dezbaterii şi aprobării consilierilor generali în şedinţa ordinară din 4 septembrie 2014. „La şedinţa respectivă, aşa cum rezultă din extrasul procesului-verbal, proiectul de hotărâre în cauză nu a fost adoptat, întrucât nu a obţinut numărul de voturi necesar aprobării unei asemenea măsuri, grupul consilierilor PNL şi PDL neparticipând la vot deoarece, după ce în prealabil, părăsiseră sala de şedinţe“, explică reprezentanţii prefecturii.

Aceştia precizează că acelaşi proiect de hotărâre a fost supus dezbaterii şi votului consilierilor şi pe 30 septembrie „când, tot din lipsa voturilor necesare, respectiv două treimi din numărul consilierilor în funcţie, proiectul nu a fost adoptat“,consilierii PNL şi PDL neparticipând la vot deoarece, în prealabil, părăsiseră sala de şedinţe.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite