Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Prefectul Capitalei cere Metrorex „să găsească resursele pentru a reduce timpii de sosire în staţii”: Am găsit staţii şi trenuri aglomerate, la orele de vârf

1
27 Oct 2021 21:44:38
Autor: News.ro
Metrou FOTO Arhivă
Metrou FOTO Arhivă

Prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Văcaru, a cerut Metrorex "să găsească resursele pentru a reduce timpii de sosire în staţii". „Trebuie conştientizat caracterul special al situaţiei în care ne aflăm şi, astfel, să găsim împreună soluţii pentru evitarea aglomerării", a afirmat prefectul. Printre măsurile anunţate se numără suplimentarea personalului de pază în staţiile cu trafic intens de călători, în anumite intervale orare.

Planul de măsuri al Metrorex S.A. pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 a fost prezentat şi discutat, miercuri, la sediul Prefecturii Bucureşti, iar prefectul Alexandra Georgiana Văcaru le-a cerut reprezentanţilor Metrorex S.A. un set de măsuri ce pot fi luate pentru evitarea aglomerării atât în staţii, cât şi în metrouri.

Potrivit Prefecturii, alături de acţiunile speciale întreprinse deja prin serviciile de curăţenie, Planul de măsuri privind acţiunile imediate în vederea protecţiei cetăţenilor Capitalei împotriva răspândirii COVID-19 în locaţiile Metrorex S.A. cuprinde 20 de propuneri agreate de prefect.

Astfel, printre cele mai importante măsuri se numără redistribuirea personalului de pază în staţiile cu trafic intens de călători, în intervalele orare 07:00-10:00 şi 16:00-19:00.

De asemenea, se are în vedere ca sosirea trenurilor la acelaşi peron, în staţiile aglomerate, să se realizeze, pe cât posibil, alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval scurt de timp. La orele de vârf de trafic, se pot introduce trenuri suplimentare.

"Când am mers în control la metrou, alături de agenţi ai Poliţiei Metrou, am găsit staţii şi trenuri aglomerate, la orele de vârf. Înţeleg necesitatea de a ajunge la destinaţii la anumite ore, însă trebuie conştientizat caracterul special al situaţiei în care ne aflăm şi, astfel, să găsim împreună soluţii pentru evitarea aglomerării. Sper ca reprezentanţii Metrorex să găsească resursele pentru a reduce timpii de sosire în staţii, iar pe dumneavoastră, stimaţi călători, vă rog să respectaţi îndrumările speciale de călătorie transmise în staţii, chiar dacă va trebui să aşteptaţi următorul metrou”, a declarat prefectul municipiului Bucureşti, Alexandra Georgiana Văcaru.

Implementarea propunerilor specialiştilor Metrorex urmează a fi făcută în zilele următoare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Andrei Sontea
27.10.2021, 22:59:31

Mirel Palada , 7h ·feisbuk Doamne, ce mă bucur că ați ajuns să culegeți ce ați semănat. Timișoara, e bine pe frig? E bine, e bine... Să dîrdîiți bine, că sînteți fruncea la patima politică. București, e bine fără apă caldă? E bine, e bine. Să-i numărați voturile lu’ Clotilde, să vă țină loc de termoficare. Ați făcut duș imediat ce-a ieșit Nicușor, cum vă lăudați în campanie prin afișele voastre, nu-i așa, prostovanilor? Ați făcut. Ați făcut. Asta era anul trecut. De atunci canci apă caldă și căldură, tefeleilor, pufoșilor, fraerilor. Este că vă e dor de Daea? Este că vă simțiți cam cormorani pe alocuri? Este că vă e cam rușine să vă priviți în oglindă, strălucitorilor, înțelepților, deontologilor? Mama voastră de perfecți, cum ați stricat voi o țară întreagă cu tembelismele voastre cretine... Mai am un singur dor, cum zicea poetu. Să țină această guvernare și această bunăstare deosebită pînă la capăt. Pînă în 2024 să vă chinuiți cu spume. Toată țara, la grămadă. Și tefelei, și primitivi, și deontologi, și medievali. Să suportați consecințele, să doară, să învățați o lecție necesară. Să faceți duș cu nisip, ca fremenii pe Dune, și să vă încălziți dînd foc la afișele electorale. Altceva nu meritați, strălucitorilor, fraerilor, tefeleii mei mici și mulți și... Și frumoși și liberi. Vai de capu’ vostru.

-15 (15 voturi)
Modifică Setările