Prefectul Capitalei susţine că Marian Vanghelie a fost suspendat din funcţia de primar al Sectorului 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie - perchezitii - 12 martie 2015 FOTO Eduard Enea/Adevarul

Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, a declarat la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti că Marian Vanghelie a fost suspendat din funcţia de primar al Sectorului 5.

Întrebat dacă l-a suspendat din funcţie pe Marian Vanghelie, prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, a confirmat acest lucru, fără a face alte precizări cu privire la data la care a fost luată această hotărâre, scrie Mediafax. După arestarea lui Vanghelie, atribuţiile primarului au fost preluate de viceprimarul Dan Croitoru, potrivit reprezentanţilor primăriei de sector.

Edilul Sectorului 5 este în arest preventiv din 14 martie, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

În acelaşi dosar este cercetat, tot în arest preventiv, şi vărul lui Marian Vanghelie, Mircea-Sorin Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, acuzat de complicitate la luare de mită şi de spălare de bani. Totodată, şoferul lui Vanghelie, Adrian Murgoci, directoarea Economat Sector 5, Laura Ciocan, şi soţul acesteia, Sorin Ciocan, toţi acuzaţi de favorizare a făptuitorului şi mărturie mincinoasă, sunt cercetaţi sub control judiciar,

Şi Oana Mizil, iubita lui Marian Vanghelie, a fost audiată la DNA în acest dosar, fiind suspectată de operaţiuni de comerţ incompatibile cu funcţia. La scurtă vreme după audieri, Oana Mizil şi-a depus demisia din Parlament, iar secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a anunţat că ea va fi exclusă din PSD ca urmare a faptului că apare pe listele de susţinători ai Partidului Social Românesc.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite