Prefectura Capitalei: Primăria sectorului 5 pune în pericol buna desfăşurare a alegerilor locale pentru că nu are aprobat bugetul pe 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Capitalei, Cristina Ecaterina Coruţ, a atras atenţia asupra faptului că buna desfăşurare a alegerilor locale este în pericol din cauză că Primăria Sectorului 5 nu are aprobat bugetul pentru 2012.



“Suntem, din păcate într-o situaţie fără precedent, cu o lună şi jumătate înainte de ziua alegerilor locale, Primăria Sectorului 5 nu are bugetul aprobat, fapt care pune în pericol buna desfăşurare a alegerilor. Solicit în mod imperativ primarului sectorului 5 să propună proiectul de bugert şi să convoace consiliul local pentru aprobarea bugetului, astfel încât să se poată înainta cu organizarea alegerilor , în condiţiile legii”, a spus Coruţ. În lipsa unui buget aprobat nu pot fi făcute cheltuieli necesare organizării procesului electoral.

Conform datelor furnizate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, Primaria Sectorului 5 a fost amendată în data de 6 martie pentru nerespectarea termenului de 15 zile de la data publicării legii bugetului de stat pentru definitivarea proiectului bugetului local. De asemenea, nu a putut fi respectat termenul de supunere a aprobării autorităţilor deliberative a proiectului bugetului local, însoţit de raportul ordonatorului principal de credite. Totodată s-a dispus sistarea alimentării cu cote,respectiv sume defalcate din unele venituri ale bugertului de stat şi cu transferuri consolidabile.

Potrivit Prefecturii Capitalei, în celelalte sectoare au fost parcurse toate etapele prevăzute în programul calendaristic al alegerilor locale din iunie.

Prefectul a solicitat primarilor de sector ca în calitate de ordonatori de credite să propună consiliilor locale rectificarea bugetelor cu sumele necesare procesului electoral.


 

 


 



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite