Premii extraordinare la Concursul Internaţional de Pian „Mihaela Ursuleasa“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, anunţă că înscrierile la Concursul Internaţional de Pian „Mihaela Ursuleasa” adresat tinerilor pianişti mai sunt deschise până pe 1 mai.

Până la această dată, artiştii interesaţi sunt invitaţi să se înscrie prin completarea formularului online aici.

Concursul Internaţional de Pian „Mihaela Ursuleasa” se adresează tinerilor pianişti cu vârsta cuprinsă între 7 şi 18 ani. Competiţia este organizată pe 4 categorii de vârstă (7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani şi 16-18 ani), iar preselecţia se va face pe baza unei înregistrări video. Preselecţia se va desfăşura în perioada 1-15 mai 2018, iar concursul va avea loc în Bucureşti, pe scena Operei Comice pentru Copii, în perioada 2-7 iulie 2018.

Marele Trofeu „Mihaela Ursuleasa” constă într-un premiu de 5.000 de euro, iar câştigătorii locurilor I, II şi III vor primi premii de 4.000, 3.000 şi respectiv 2.000 de euro. Organizatorii vor oferi şi un premiu special – Patricia Kopatchinskaja – în valoare de 500 de euro, precum şi premii constând într-un concert organizat în cadrul Festivalului Serate Muzicale – ediţia 2019 şi concerte organizate în cadrul stagiunilor de concerte ale filarmonicilor din România.

Mihaela Ursuleasa a fost numită copil-minune şi atunci Opera Comică pentru Copii cinsteşte memoria ei. A fost dorinţa mamei şi a fiicei ei de a face un concurs internaţional. Până acum au existat încercări nereuşite, dar de data aceasta, în anul 2018, luna iulie, în cadrul festivalului Marile Serate Muzicale ale Bucureştiului, va fi şi prima ediţie a Concursul Internaţional Mihaela Ursuleasa”, a spus Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Condiţii de participare

advert

Pentru a participa în prima etapă a concursului, care este eliminatorie, candidaţii trebuie să trimită o înregistrare video (format mp4, mov, avi) cu interpretarea unui program muzical la alegere, cu durata de maxim 5 minute (pentru categoriile I şi a II-a) şi de maxim 10 minute (pentru categoriile a III-a şi a IV-a). Înregistrarea va fi trimisă în momentul înscrierii, prin compltarea formularului disponibil aici, până pe 1 mai 2018.

Proba din etapa I a concursului, cu durata maximă de 10 minute, constă în interpretarea unui studiu sau a unei lucrări de virtuozitate şi a unei lucrări preclasice. Pentru etapa a II-a, concurenţii trebuie să pregătească o sonatină sau o sonata clasică, o lucrare romantică, modernă sau contemporană şi, opţional, o lucrare semnată de un compozitor român. Proba va avea o durată de maxim 30 de minute. Toate lucrările vor fi interpretate din memorie.

Cei care doresc să se înscrie la concurs trebuie să achite o taxă de participare de 100 de euro, valabilă pentru fiecare categorie de vârstă. Taxa va fi achitată în euro sau în lei, la cursul din ziua depunerii, în următoarele conturi: Opera Comică pentru Copii, CUI 15263455, Cont Euro – IBAN RO55RNCB0082044172930002 sau Cont Lei – IBAN RO82RNCB0082044172930001, SWIFT – RNCBROBU, BIC – RNCB, Banca Comercială Română. Taxa de participare nu se va returna în cazul eliminării în urma desfăşurării preselecţiei, în cazul retragerii sau neprezentării la concurs.

Rezultatele etapei de preselecţie vor fi afişate pe site-ul www.operacomica.ro pe 15 mai 2018. După anunţarea rezultatlor, concurenţii vor primi din partea secretariatului concursului confirmarea oficială de participare la concurs. Laureaţii concursului vor evolua în Gala finală, cu o lucrare solo sau cu o parte din concert (p I), alături de Orchestra Operei Comice pentru Copii.

Detaliile despre concurs sunt disponibile pe site-ul Operei Comice pentru Copii, aici, sau se pot obţine scriind la adresa ursuleasacompetition@operacomica.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite