Prima noapte a lui Năstase într-o cameră cu gratii la geam și ușa mereu încuiată, pe care o împarte cu un alt deținut. Condițiile de la Rahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Năstase a fost transferat cu o ambulanță, marți seară, la Spitalul Penitenciar Rahova. Fostul premier a fost cazat în secția de terapie intensivă, în cameră cu un alt deținut. Deși spitalul este modern, gratiile și ușa mereu încuiată dau o senzație dezolantă.

Fostul premier a fost cazat în secţia de terapie intensivă a Spitalului Penitenciar Bucureşti Rahova, într-o cameră cu două paturi şi grup sanitar propriu, în care se mai află un alt deţinut, au precizat, marţi seară, reprezentanţii penitenciarului. Când a ajuns la spital, lui Năstase i-au fost verificate actul de identitate și documentele de încarcerare. Apoi, medicii i-au efectuat un consult medical.

Năstase a fost informat cu privire la regulamentul de ordine interioară şi au fost întocmite documentele operative cu ocazia primirii în penitenciar, după care fostul premier a fost repartizat la salon, la recomandarea medicului de gardă.

Vezi aici mai multe imagini

Adrian Năstase transferat la Penitenciarul Rahova

„Asistenţa medicală în penitenciare se asigură în mod gratuit, ori de câte ori este necesar sau la cerere, cu personal calificat, potrivit legii. Examenul medical se realizează în condiţii de confidenţialitate‟, au explicat oficialii penitenciarului.

Rahova, cel mai modern spital penitenciar din țară

Spitalul Penitenciar Rahova are aparatură de ultimă generație și medici foarte bine pregătiți. Deținuții stau în condiții foarte bune și primesc tratamente de care pacienții obișnuiți beneficiază numai contracost. Saloanele și holurile sunt foarte curate, iar pereții sunt albi, proaspăt zugrăviți.

Spitalul beneficiază de aparatură modernă care le permite medicilor să efectueze chiar și operații chirurgicale complicate, dar și să asigure numeroase tratamente pentru pușcăriași. Camerele sunt mari și au grup sanitar propriu. Dacă deținutul are nevoie de ceva, nu trebuie decât să apese pe un buton. Un bec se aprinde deasupra salonului, iar supraveghetori vin îndată.

La Spitalul Rahova, sala de mese are câteva zeci de locuri și respectă toate standardele de curăţenie. Prizonierii au la dispoziţie o oră ca să mănânce. De asemenea, în sală se află și un televizor la care deținuții se pot uita în timp ce iau masa.

Priveliște cu sârmă ghimpată și carcere

Singurele aspecte atipice ale acestui spital modern sunt ușile mereu încuiate și gratiile montate la ferestre. Pacienţilor le este interzis să iasă pe holuri neînsoţiţi, iar uşa saloanelor este descuiată doar de către personalul unității. Camerele de supraveghere sunt montate în toate colțurile clădirii, iar pe geam poți vedea gardurile cu sârmă ghimpată și carcerele.

Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calității". Fostul premier va executa, însă, opt luni de închisoare, pentru că politicianul are peste 60 de ani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite