Prima reacţie a Gabrielei Firea la informaţia că ar putea rămâne fără sprijin politic în PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a avut o reacţie duminică seara la Digi24 în urma informaţiei că liderii PSD au decis să lase fără sprijinul politic. Decizia urmează să fie validată în cadrul CEX-ului de luni.

Gabriela Firea a explicat că în cadrul CEX-ului speră la o „discuţie raţională”, şi că nu se aşteaptă la o „judecată corectă” nici din partea analiştilor şi nici din partea colegilor.

„Nu rămâne decât să sper că vom avea parte de o discuţie raţională, bazată pe argumente, aş spune chiar lucidă. Dacă nu s-a putut până acum, măcar de acum înainte, având în vedere contextul politic, având în vedere semnalele primite de la partenerii externi.

Observ că unele persoane se bucură că eu am probleme pe plan politic.

Nu mă aştept de la o judecată corectă, nici din partea analiştilor, nici din partea colegilor.

Eu am o rugăminte, dacă stimaţii domni din studio sunt de acord să vină să le prezint pe îndelete tot ce am făcut în aceşti doi ani de zile, toate proiectele, toate investiţiile din spitale, aş vrea să le arăt ce am făcut. Este uşor să arunci cu norooi.

Cu primăria Capitalei nu construieşi un spital regional, guvernul face spitale regionale. Primăria Capitalei a anunţat că va construit un spital metropolitan.

Domnul Dragnea constat că vrea să distrugă majoritatea PSD-ALDE de la nivelul capitalei şi să rămân fără consiliu general”, a declarat Gabriela Firea la Digi24.

Întrebată de ce îi este retras sprijinul politic şi nu este dată afară din partid, primarul a precizat că deocamdată acestea sunt doar speculaţii şi că nu ştie ce-o să se întâmple la şedinţa de mâine, subliniind că liderul PSD, Liviu Dragnea, „nu doreşte ca eu să fac proiecte mari”. 

„Speculaţie la speculaţie, eu nu ştiu ce se va întâmpla mâine în şedinţă. Anul treut pe vremea asta, domnul Dragnea voia să taie bugetul capitalei spunând unor apropiaţi că nu doreşte ca eu să fac proiecte mari pentru că vreau să candidez.

Veţi găsi declaraţiile mele şi ale primarilor de sector cu privire la faptul că domnul Dragnea este de acord să se taie din bugetul Primăriei Capitalei şi din bugetul primăriilor de sector, lucru cu care noi nu am fost de acord pentru că erau şi sunt în derulare proiecte foarte importante pentru capitală.

Bineînţeles că nu am mai dorit să continui public această luptă pentru că mi s-a spus ce mi se repetă şi acum neîncetat, faptul că afectam imaginea partidului şi că nu este bine să spunem în exterior ce se întâmplă în interiorul partiddului, acea expresie să ne spălăm rufele în familie.

Toate cercetările sociologice din ultima perioadă la întrebarea cum credeţi că evoluează ţara noastră, răspunsul majoritar a fost negativ şi atunci nu-ţi pui o întrebare, nu încerci să schimbi ceva? Înţeleg că nu, înţeleg că trebuie să închidem gura, să punem leucoplast pe gura unora, pe alţii să-i excludem, să nu-i mai avem de faţă şi asta înseamnă că totul se repară.”, a mai adăugat primarul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite