Prima şedinţă a Consiliului General al Capitalei. Ce a anunţat Nicuşor Dan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat miercuri, 2 decembrie, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti că a fost semnat contractul pentru termoficare şi că pe sănătate a reuşit o colaborare cu DSP Bucureşti. Edilul speră şi ca rectificarea bugetară să fie aprobată săptămâna viitoare în CGMB.

”În ceea ce priveşte termoficarea, am semnat contractul de finanţare 300 de milioane de euro pentru modernizarea primei bucăţi a reţelei principale, avem promisiunea de a semna un contract de 200 milioane euro pe PNRR. Există un call-center aici la etajul 2 în Primărie, astfel încât să reuşim să informăm cetăţenii despre problemele care apar pe reţea şi să fie fiecare dintre noi la curent cu ce se întâmplă”, a afirmat, miercuri, primarul general, în debutul primei şedinţe a Consiliului General.

 Nicuşor Dan a făcut referire la o situaţie dificilă înregistrată în ultimele zile în sistemul de termificare din Capitală.

”În particular, în aceste ultime 3 zile am avut o situaţie mai grea decât o să fie în această iarnă, pentru că a fost o diferenţă mare de temperatură în jos şi pentru că reţeaua este aşa cum este, nu se poate opera cu schimbări mari de presiune, pentru că ar plesni mult mai mult decât plesneşte în mod curent. Ritmul în care a fost crescută presiunea a fost mai mic şi mulţi bucureşteni au avut de suferit. Nu este ceva ce se va întâmpla. O să avem avarii în iarna asta dar nu în ritmul în care am avut în ultimele trei zile”, a mai decarat Dan.

 De asemenea, pe sănătate, Nicuşor Dan a declarat că a reuşit să facă nişte detaşări de la ASSMB la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi testările se fac la zi.

„Pe sănătate, am reuşit o colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti şi anchetele epidemiologice sunt la zi. Deciziile de carantinare şi izolare se trimit la zi, asta şi datorită oamenilor pe care i-am detaşat de la ASSMB către DSP. Testările se fac la zi datorită oamenilor detaşaţi de la ASSMB la Serviciul de Ambulanţa Bucureşti-Ilfov”, a declarat Nicuşor Dan la începutul şedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Rectificarea bugetară ar putea fi aprobată săptămâna viitoare 

Primarul general a mai declarat şi că este necesară o rectificare bugetară care speră să fie aprobată săptămâna viitoare în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, astfel încât să fie asigurate fondurile necesare pentru plata pe luna noiembrie a ajutoarelor pentru persoanele adulte cu dizabilităţi, pentru femei însărcinate, nou-născuţi, familii monoparentale şi ajutorul pentru evitarea riscului de întrerupere a cursului şcolar. 

„Sper să avem şedinţă săptămâna viitoare a Consiliului General. E nevoie de o rectificare bugetară. Are trei chestiuni obligatorii – trebuie să existe limita pentru subvenţia la termie, trebuie să existe limita pentru subvenţia la transportul public şi trebuie să existe limita pentru Direcţia de Asistenţă Socială, astfel încât imediat ce vom avea această extindere, vom putea plăti pentru luna noiembrie ajutorul pentru persoane cu dizabilităţi adulţi, ajutorul pentru nou născuţi, pentru femei însărcinate, familii monoparentale şi ajutorul pentru evitarea riscului de întrerupere a cursului şcolar”, a affirmat Nicuşor Dan la începutul şedinţei de miercuri a Consiliului General. 

Pe 3 noiembrie, Nicuşor Dan anunţă că stimulentul financiar pentru persoanele cu handicap din Bucureşti va fi plătit pe 9 noiembrie. Primarul general a precizat că singurii bani pe care i-a găsit în conturile Primăriei au fost 4,4 milioane de lei şi popriri pentru 80 de milioane de lei.

 „Stimulentul financiar pentru persoanele cu handicap din Bucureşti va fi plătit luni, 9 noiembrie. În această săptămână vom primi banii de la Guvern, iar apoi ne vom putea onora obligaţiile faţă de adulţii cu dizabilităţi din Capitală”, a explicat Dan.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite