Primăria a adunat de pe străzi 465 de oameni fără adăpost

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii străzii vor primi ceai cald FOTO Dorin Constanda
Oamenii străzii vor primi ceai cald FOTO Dorin Constanda

Un număr de 465 de oameni ai străzii sunt cazaţi în cele trei adăposturi ale municipalităţii, care au o capacitate totală de 1.100 de locuri, informează Primăria Municipiului Bucureşti (PMB). De asemenea, o echipă mobilă va continua, joi seară, să distribuie supă, ceai şi haine groase.

Din totalul celor aflaţi în centrele sociale ale municipalităţii, 115 sunt femei, 333 - bărbaţi, iar 17 - femei însoţite de copii. PMB mai precizează că 18 persoane care au refuzat adăpostirea au primit asistenţă în stradă.
Referitor la distribuirea de supă, ceai şi haine groase pentru oamenii străzii, municipalitatea spune că aceasta va continua joi seară, de la 20.30, începând din zona Gării de Nord.

Potrivit PMB, după sărbătorile de iarnă, s-a înregistrat o scădere a numărului de oameni fără adăpost aflaţi în Bucureşti, datorită faptului ca mulţi dintre ei, veniţi pentru colindat sau cerşit, s-au reîntors în judeţele de origine.

Un procent de 89% dintre persoanele adulte fără adăpost identificate provin din afara Capitalei, 70% dintre acestea fiind bărbaţi.

Cei mai multi oameni ai străzii provin din judeţele Vaslui, Teleorman, Ialomiţa, Giurgiu, Alba şi Ilfov, iar dintre cei cu domiciliul pe raza Capitalei, cei mai multi sunt din sectoarele 3, 4 şi 5. Un procent de 23% dintre beneficiari nu au acte de identitate, iar 47% au afecţiuni medicale cronice, mai precizează PMB. Pentru orice sesizare privind oamenii fără adăpost, bucureştenii pot suna la numărul de telefon gratuit 0800.800.868

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite