Încă două milioane de lei pentru sediul vechi al municipalităţii. Primăria Capitalei caută firmă de consultanţă pentru etapa a doua a lucrărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa ar trebui să arate sediul Primăriei Capitalei în momentul în care se vor termina lucrările
Aşa ar trebui să arate sediul Primăriei Capitalei în momentul în care se vor termina lucrările

Primăria Capitalei este dispusă să cheltuie încă două milioane de lei pentru lucrările de la sediul vechi al Primăriei Capitale de pe Bulevardul Regina Elisabeta, lângă Parcul Cişmigiu.

Primăria Capitalei este dispusă să ofere 2.194.350 de lei unei firme de arhitectură care să conceapă un contract de consultanţă pentru modernizarea şi reabilitarea imobilului situat în Bulevardul Regina Elisabeta numărul 47.

Consolidarea clădirii, adică prima fază a lucrărilor de amploare care au loc la sediul vechi al municipalităţii de lângă Parcul Cişmigiu din Capitală, s-au terminat la sfârşitul anului trecut, cea de-a doua etapă urmând să începe anul acesta. 

Aducem aminte că, cele două faze, împreună, costă Municipiul Bucureşti 38,14 milioane de euro (contractul de consolidare faza 1 - 10.542.137 de euro  + o suplimentare de 7,6 milioane de euro şi contractul de renovare faza 2 – 20 de milioane de euro).

Controversele din jurul mutării într-un sediu nou a Primăriei Capitalei conduse de primarul Sorin Oprescu se leagă însă de preţul exorbitant pe care municipalitatea l-a plătit şi continuă să-l plătească.

Bucureştenii plătesc 18,9 milioane de euro pe chirie

Imobilului vechi de lângă Parcul Cişmigiu a intrat în reparaţii în 2010. Potrivit contractului de închiriere, bucureştenii au plătit timp de circa trei ani o chirie de aproape 250.000 de euro pe lună. Trebuie menţionat că, proprietarul iniţial, grecul Tsesmetzis Antonios, a vândut clădirea cu 11 milioane de euro, la scurt timp după tranzacţia cu Primăria Capitalei.

Având în vedere stadiul lucrărilor, Primăria Municipiului Bucureşti nu se va muta înapoi în sediul din Cişmigiu mai devreme de 2016. Acest lucru înseamnă că bucureştenii plătesc chirie pentru sediul din Splaiul Independeţei timp de şapte ani, adică 18,9 milioane de euro. Numai din banii de chirie, clădirea în care se află acum instituţia care administrează întreg oraşul ar fi putut fi cumpărată aproape de două ori.

Oprescu promite că va cumpăra clădirea folosind şi banii daţi pentru chirie

Pe de altă parte, primarul general Sorin Oprescu a declarat că va face tot posibilul ca în negocierile cu actualul proprietar să obţină cumpărarea clădirii, iar banii daţi pe chirie până în prezent să fie scăzuţi din preţ.

„Noi am făcut toate diligenţele necesare. Condiţia în contract este foarte clară, aceea că sumele folosite până acum timp de trei ani la chirie vor fi scăzute din preţul imobilului, aşa că, dacă şi proprietarul va fi de acord, aceasta va putea fi cumpărată“, a declarat, Sorin Oprescu, pe 12 ianuarie.

Întrebat când ar putea municipalitatea să achiziţioneze clădirea actualului sediu, edilul-şef a precizat că acest lucru va fi posibil după ce se finalizează evaluarea. El a explicat că este vorba despre o triplă evaluare, respectiv una din partea constructorului, una a municipalităţii şi o altă evaluare judiciară.

Consilierii, presiuni la adresa lui Oprescu

Consilierii generali ai Primăriei Capitalei au decis ca instituţia municipalităţii să rămână în continuare în clădirea de pe Splaiul Independenţei unde se va plăti chirie până la 1 februarie 2014. Totodată, primarul general a fost împuternicit să se ocupe de achiziţionarea imobilului după expirarea prelungirii contractului de închiriere.

Mai puteţi citi:

Când revine Primăria Capitalei lângă Cişmigiu: costurile totale ale mutării ajung la 57 de milioane de euro

Sediul vechi al municipalităţii situat vizavi de Parcul Cişmigiu din Capitală, se va afla în şantier pentru încă cel puţin doi ani de acum încolo. La finalul lucrărilor începute în 2010 şi întinse pe circa şapte ani, mutarea temporară, consolidarea şi renovarea îi vor costa pe bucureşteni 57 de milioane de euro. adevarul.ro vă prezintă stadiul actual al clădirii-monument istoric compus din trei corpuri, dar şi desfăşurătorul cheltuielilor.

Primăria Capitalei mai plăteşte chirie până în februarie 2014. Oprescu, obligat de Consilieri să cumpere clădirea

Consilierii generali ai Primăriei Capitalei au decis ca instituţia municipalităţii să rămână în continuare în clădirea de pe Splaiul Independenţei unde se va plăti chirie până la 1 februarie 2014. Totodată, primarul general a fost împuternicit să se ocupe de achiziţionarea imobilului după expirarea prelungirii contractului de închiriere.

Sorin Oprescu, despre cumpărarea sediului în care funcţionează acum Primăria: „Noi am făcut diligenţele necesare“

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, duminică, că pentru cumpărarea imobilului în care municipalitatea îşi desfăşoară activitatea au fost făcute diligenţele necesare. Edilul a spus că în cazul în care proprietarul va accepta, chiria plătită timp de trei ani va fi scăzută din preţ.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite