Reacţia Primăriei Capitalei după ce mai multe autobuze Otokar au avut defecţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Toate autobuzele Otokar vor fi verificate, anunţă Primăria Capitalei. Decizia vine după ce mai multe autobuze achiziţionate din Turcia au întâmpinat probleme la scurt timp după ce au fost puse în circulaţie. Cel mai grav incident s-a petrecut vineri, când furtunul de la instalaţia de încălzire a unuia dintre ele s-a spart.

„Autobuzul afectat în această dimineaţă (vineri dimineaţă -n.r.) de probleme tehnice la sistemul de încălzire a fost retras imediat din circulaţie şi trimis către service-ul Otokar. Autobuzele sunt în termenul de garanţie, care este, în conformitate cu prevederile contractuale, de 8 ani de la livrare. În această perioadă, toate verificările şi intervenţiile (manopera, piese de schimb, deplasarea autobuzului la service OTOKAR) se realizează pe cheltuiala furnizorului”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Potrivit Primăriei Capitalei, defecţiunea a fost cauzată de o fisură la furtunul de alimentare a aerotermei. 

„Pentru a preveni situaţii similare, service-ul OTOKAR a demarat o acţiune mai amplă, de verificare a acestui aspect la toate autobuzele livrate”, au mai precizat reprezentanţii PMB. Un furtun al instaţiei de încălzire al unui autobuz Otokar, care mergea spre Otopeni, s-a spart vineri dimineaţă şi a inundat cabina cu apă clocotită, călătorii fiind evacuaţi, au confirmat, pentru Mediafax, reprezentanţi STB. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite