Primăria Capitalei va cumpăra cele 100 de troleibuze turceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Troliebuz Bozankaya Otomotiv FOTO: Bozankaya
Troliebuz Bozankaya Otomotiv FOTO: Bozankaya

Primăria Capitalei va cumpăra cele 100 de troleibuze noi de la asocierea dintre Bozankaya Otomotiv Makina İmalat İthalat ve İhracat A.Ş. (Turcia) şi SILEO GmbH (Germania). Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv pe 25 februarie contestaţia Asocierii SOLARIS BUS&COACH SA şi SKODA ELECTRIC prin care se cerea practic anularea licitaţiei.

Primăria Capitalei a lansat pe 5 februarie 2019 licitaţia pentru achiziţia a 100 de troleibuze, valoarea estimată a contractului fiind de 214,49 milioane de lei, iar termenul de depunere a ofertelor 15 aprilie 2019.

La licitaţia organizată de Primăria Capitalei pentru cumpărarea a 100 de troleibuze (12m) s-a înscris un singur ofertant, respectiv asocierea dintre Bozankaya Otomotiv Makina İmalat İthalat ve İhracat A.Ş. (Turcia) şi SILEO GmbH (Germania). Oferta depusă de firma din Turcia încă nu a fost făcută publică de municipalitate, din cauza contestaţiei, arată hotnews.ro. Troleibuzele sunt din gama de 12 m, cu podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului.

Finanţarea provine din fonduri nerambursabile, Municipiul Bucureşti având încheiat cu Administraţia Fondului pentru Mediu, în acest scop, contractul de finanţare nr. 39/28.12.2018 care vizează achiziţionarea a 100 de troleibuze şi a 130 de autobuze hibride.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite