Primăria Capitalei a emis autorizaţia de construire pentru pasajul de la Doamna Ghica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa va arăta Pasajul Doamna Ghica după finalizarea lucrărilor FOTO PMB Facebook
Aşa va arăta Pasajul Doamna Ghica după finalizarea lucrărilor FOTO PMB Facebook

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat luni că a semnat autorizaţia de construire privind lucrările de la Pasajul suprateran Doamna Ghica.

"Lucrările la Pasajul suprateran Doamna Ghica intră în linie dreaptă. Am semnat autorizaţia de construire. Urmează devierea şi modernizarea tuturor reţelelor edilitare din zonă - apă, canalizare, gaze naturale, termoficare, electrice, iluminat public, telecomunicaţii şi sistematizare drumuri, conform proiectului", a scris Firea pe Facebook.

Gabriela Firea a precizat că acesta este un proiect esenţial pentru fluidizarea traficului din Bucureşti, arată agerpres.ro. "Pentru că zona Doamna Ghica este una foarte aglomerată, la propunerea mea, la începutul anului, au fost aprobaţi de către CGMB indicatorii tehnico-economici. În primăvară am semnat contractul pentru proiectare şi execuţie cu Trustul de Clădiri Metropolitane, iar acum am semnat autorizaţia de construire. Proiectarea a durat trei luni, aşa cum am promis, şi, conform contractului, lucrările se vor finaliza în 12 luni. Costul estimat al lucrărilor este de 28 de milioane de euro", a menţionat Firea.

Potrivit acesteia, proiectul vizează realizarea unui pasaj suprateran la intersecţia străzilor Doamna Ghica cu Şoseaua Colentina şi are în vedere o îmbunătăţire a condiţiilor de circulaţie şi transport din zonă, asigurând o mai mare siguranţă şi o fluidizare a traficului rutier în nord-estul Capitalei. Pasajul superior va avea o parte carosabilă alcătuită din două benzi de circulaţie pe sens. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite