Primăria Capitalei va încasa, din 2014, o taxă hotelieră de 1% din veniturile obţinute din cazări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care alerg să se cazeze la un hotel din Bucureşti vor trimite, indirect, bani către municipalitate FOTO Arhiva Adevărul
Cei care alerg să se cazeze la un hotel din Bucureşti vor trimite, indirect, bani către municipalitate FOTO Arhiva Adevărul

Primăria Capitalei va încasa, începând de anul viitor, o taxă hotelieră de 1% din veniturile provenite din cazare, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

„Taxa hotelieră se calculează prin aplicarea cotei stabilite la tarifele de cazare practicate în unităţile de cazare“, iar „taxa hotelieră în cotă de 1 % din valoarea totală a cazării/tarifului de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului se încasează de persoanele juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea, odată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate“, potrivit art. 279 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Potrivit normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal, dacă hotărârea nu este adoptată până la data de 31 mai a anului în curs, atunci taxa hotelieră nu se plăteşte în anul următor, potrivit Mediafax.

În ultimii trei ani, în Bucureşti nu a fost încasată o taxă hotelieră, iar proiectele de hotărâre elaborate anual de Primăria Capitalei nu au fost adoptate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Sorin Oprescu declara, în primăvara anului 2011, că în 2010, când taxa hotelieră era de trei procente din veniturile provenite din cazare, municipalitatea a obţinut astfel 400 de milioane de lei.

Cota taxei se stabileşte de consiliul local şi este cuprinsă între 0,5 şi 5 %, iar din 2006, cota pentru Capitală a fost de 3%.

Pe aceeaşi temă:

Oprescu vrea ca toate hotelurile să plătească 1% din venituri către Primăria Capitalei

FOTO VIDEO Ce investiţii vizează chinezii în turismul românesc: hoteluri, spa şi produse naturiste

Cum s-a făcut simţită criza în domeniul hotelier: unităţile din România sunt cu 16% mai goale faţă de anul 2008 şi cu 19% mai puţin profitabile

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite