Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Primăria Capitalei a scos la licitaţie un proiect pentru reabilitarea a 212 kilometri din reţeaua de termoficare

0
26 Jan 2022 16:31:34
Autor: Melania Agiu
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis, miercuri, că a fost lansată licitaţia pentru cel mai mare proiect cu finanţare europeană dedicat modernizării sistemului de termoficare din Capitală.

„Am lansat licitaţia pentru cel mai mare proiect cu finanţare europeană dedicat modernizării sistemului de termoficare din Capitală. Scopul proiectului e reabilitarea a 212 kilometri de conductă de termoficare, cu o valoare totală estimată de 281 de milioane de euro şi un orizont de timp de 4 ani pentru proiectare şi execuţie, efort care va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. 
 
Da, e vorba despre banii europeni pe care Bucureştiul i-a avut la dispoziţie prin precedentul cadru financiar multianual pe 7 ani al Uniunii Europene, dar n-a reuşit să-i acceseze atunci. Am semnat contractul pentru acest proiect cu Ministerul Fondurilor Europene la scurt timp după ce am preluat mandatul de primar general.”, a transmis Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit sursei citate, cei 212 kilometri vor fi împărţiţi în 25 de tronsoane şi ţintesc secţiunile cu cele mai mari pierderi de apă şi căldură din întreaga reţea de termoficare a Bucureştiului. 
 
„Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 9 martie şi vreau să avem cât mai mulţi ofertanţi, fiindcă va fi foarte mult de lucru. La finalul proiectului vom putea spune, în sfârşit, că problema termoficării e rezolvată în Capitală.”, a subliniat Nicuşor Dan.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările