Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Primăria Capitalei „taie” fondurile de la importante proiecte de infrastructură din Bucureşti. Rectificare negativă de 244 milioane de lei

6
30 Apr 2020 13:52:34
Autor: Ionuţ Mureşan
Imagine: Facebook
Imagine: Facebook

Primăria Capitalei face o rectificare bugetară negativă de peste 244 milioane lei din bugetul estimat iniţial la 7,2 miliarde lei. Se taie aproape de la fiecare capitol şi se redistribuie banii, însă foarte afectate sunt investiţiile în infrastructură, de unde se taie în total 235 milioane lei.

 

Printre proiectele de unde se iau bani se numără Pasajul Ciurel, lărgirea Străzii Prelungirea Ghencea, parcarea Park&Ride de la capătul Şoselei Pantelimon, pasajul Doamna Ghica, transmite Hotnews.ro.

Principalele tăieri de la investiţii sunt:
  • la proiectul Modernizare Piaţa Eroii Revoluţiei se taie toată suma, respectiv 4,3 milioane lei;
  • la străpungerea bd. Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu se taie 3,4 milioane lei şi rămân 17 milioane lei, creditele de angajament rămân neschimbate;
  • la penetraţia Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada Bucuresti-Piteşti se taie 96 milioane lei si rămân 65 milioane, creditele de angajament rămân neschimbate.
  • de la reabilitarea liniei de tramvai de pe bd. Aerogării se taie toti banii, 4,6 milioane lei, creditele de angajament rămân neschimbate.
  • de la lărgirea străzii Prelungirea Ghencea se taie 25 milioane lei, rămân 25 milioane lei, creditele de angajament rămân neschimbate.
  • de la Pasajul Doamna Ghica se taie 45,8 milioane lei, rămân 30 milioane lei, creditele de angajament rămân neschimbate.
  • de la Parcarea PArk&Ride de la capătul Şoselei Pantelimon se taie circa 50 milioane lei, rămân 35 milioane lei, creditele de angajament rămân neschimbate.
 
Creditul de angajament este limita maximă a cheltuielilor ce pot fi angajate în timpul exerciţiului bugetar, în limitele aprobate.
 
Creditul bugetar este suma aprobată prin buget, reprezentând limita maximă până la care se pot ordonanţa şi efectua plăţi în cursul anului bugetar pentru angajamentele contractate în cursul exerciţiului bugetar şi/sau din exerciţii anterioare pentru acţiuni multianuale, respectiv se pot angaja, ordonanţa şi efectua plăţi din buget pentru celelalte acţiuni.
Primarul Gabriela Firea a declarat că banii sunt daţi cu prioritate în această perioadă la Adminsitraţia Spitalelor, care are un buget de 428 milioane lei şi Asistenţă Socială, cu un buget de aproape 560 milioane lei.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Mergeti la vot
30.04.2020, 14:12:55

Pai de unde sa taie, decat de la investitii? Doar n-o sa taie banii de salarii de la companiile municipale infiintate de firea, sau din fondul de publicitate bagat lunar in televiziunile infractorilor.

+3 (3 voturi)
mda
30.04.2020, 14:22:16

De la bugetele companiilor primariei nu se poate taia? Cele declarate ILEGALE de instante? Pentru una dintre ele, cu ceva vreme in urma, s-a aflat si salariul MEDIU: 9800 de lei pe luna... Cat tupeu

+2 (2 voturi)
Carmen Florea
30.04.2020, 14:43:56

... de ce nu infoaie nimeni pe sus stoalfa asta? Are SENTINTA definitiva sa desfiinteze troacele pe care si le-a facut pe bani publici... 25 de bande si-a tras la dispozitie, platite din banii nostri numai ca sa aiba voturi, acum si le-a redus la ... 8, dar nu le-a desfiintat, borfasa ...

+3 (3 voturi)
Giorgione
30.04.2020, 14:48:33

Trebuie sa mai cotizeze pe la biserici, catedrale de unde sa mai ia ca sa dea?

+2 (2 voturi)
leonard crassas
30.04.2020, 15:41:05

D-na de Sarmancur a facut aceste ajustari sa ii ajunga pentru catedrala neamului. Daca mai da o transa de 40.000.000de euroi o face maica stareta , asa a promis Vasile Ciubota. Stau si ma gandesc cum a ajuns asta in televiziune promterita???

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările