Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Primăria Capitalei vrea bani de la bucureşteni ca să îngrijească statuile

4
10 Jul 2020 21:40:26
Autor: George-Andrei Cristescu
Unul dintre monumentele din Bucureşti dedicate lui Corneliu Coposu FOTO Fundaţia Corneliu Coposu
Unul dintre monumentele din Bucureşti dedicate lui Corneliu Coposu FOTO Fundaţia Corneliu Coposu

Primăria Capitalei le va propune bucureştenilor să adopte o statuie şi să plătească o sumă de bani pentru întreţinerea ei, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General de pe 15 iulie.

Mai multe statui au fost amplasate în ultimii ani în Bucureşti fără consultarea locuitorilor, iar în viitor, programul pentru adoptarea statuilor se va derula în baza unui regulament aprobat de Consiliul de Administraţie al Direcţiei Generale de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public a Municipiului Bucuresti.

Raportul proiectului spune următoarele: „Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public a Municipiului Bucureşti (fostă Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic) propune autorităţii municipale aprobarea unui demers cultural care presupune implicarea cetăţenilor în procesul de întreţinere şi punere în valoare a monumentelor de for public care se află în administrarea instituţiei. Astfel, cetăţenii interesaţi vor putea susţine financiar, pentru o perioadă determinată de timp, sub formă de sponsorizare, întreţinerea unui monument de for public: restaurare, curăţare, iluminat, amenajare peisagistică, punere în valoare, în funcţie de tipul intervenţiilor rezultate din expertiza pentru stabilirea gradului de degradare a acestuia“. 

Scopul acestei acţiuni ar fi să le atragă atenţia cetăţenilor în legătură cu vandalizările şi inscripţionările cu graffiti, dar şi cu alte agresiuni care au un impact negativ asupra monumentelor publice. 
 
„Va fi promovată o broşură de prezentare a monumentelor de for public aflate în administrarea Direcţiei Generale de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public a Municipiului Bucureşti. După parcurgerea unei proceduri legale, aprobată prin Regulamentul de desfăşurare a programului, Direcţia se va ocupa de obţinerea tuturor avizelor şi autorizărilor necesare intervenţiilor precum şi de coordonarea executării acestora“, se mai specifică în proiect. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Lupul Sur
10.07.2020, 22:15:58

Mai mai doamna stirista nu vrei sa ne propiu sa adoptam si ...un beneficiar de bonuri...stimulente, asa ceva? Ca daca tot muncim ca dracu, daca tot suntem tratati ca draci prin spitale, prin trafic , de dumneata, nu este oka sa ne ducem cu totul dracu?. Imprastii in toate partile cu pomeni electorale, pomeni la care oamenii de buna credinta nu ajung caci ei trebuie sa ajunga la munca iar acum nu mai ai bani si ne ceri noua sa platim sa iti faci treaba? Pai ...nu este asa? Poate facem cheta sa mai cumperi niste tranvaie de la amicii turci.... Mahalagismul si prostia dumitale nu se mai compara decat cu nesimtirea. Banuiesc ca de suparare, daca nu sunt doritori sa fie fraieriti, ne vei taia si apa rece nu numai apa calda. Bine macar ca este vara ca ne lasai in frig. Ce dracu de pacate au oamenii acestui oras ca numai cu astfel de specimene umane s-au procopsit?

+2 (2 voturi)
uoɹʇoɹɔıɯ
11.07.2020, 02:24:31

le platim si p-ale evreilor?

Gabriel Gabriel
11.07.2020, 07:26:01

Eu voi adopta statuia stiristei firea incercand sa faca rost de voturi in timp ce canta la flautul bucurestenilor.

+1 (1 vot)
elfu
14.07.2020, 20:02:09

nu le mai ajunge ... nu exista nici un "organ" al statului care sa ia la bani marunti toata primaria capitalei ? cu tot cu companiile ilegale...