Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Primăria Capitalei vrea să cumpere jumătate din imobilul „Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck” FOTO

0
26 Jun 2022 19:34:19
Autor: Cristina Morozan
Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu - Storck Foto: Facebook/ Nicusor Dan
Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu - Storck Foto: Facebook/ Nicusor Dan

Primăria Capitalei vrea să cumpere jumătate din imobilul „Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck”, a anunţat, duminică, primarul general Nicuşor Dan.

„Facem toate demersurile legale astfel încât să păstrăm intact patrimoniul cultural al Capitalei. În următoarea şedinţă de consiliu voi supune aprobării consilierilor generali un proiect de hotărâre prin care să achiziţionăm, prin exercitarea dreptului de preempţiune, jumătate din imobilul ”Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu – Storck”, scoasă la vânzare de unul din moştenitori”, precizează Nicuşor Dan.

Clădirea, situată în str. Vasile Alecsandri nr. 16, din sectorul 1, este monument istoric şi datează din anul 1914. 
 
„Consider că exercitarea dreptului de preemţiune de către Municipalitate ar fi singura oportunitate de a păstra intact acest monument, fiind cea mai valoroasă operă a sculptorilor Karl şi Frederick Storck, precum şi a pictoriţei Cecilia Cuţescu Storck din România. Este singurul imobil din ţară unde se păstrează reperele reunite ale operei acestor trei artişti”, a adăugat Nicuşor Dan. 
 
Patrimoniul Muzeului Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck este constituit din donaţia facută în octombrie 1951 de către Cecilia Cuţescu-Storck şi de fiicele acesteia, Gabriela Florica Storck şi Cecilia Frederica Storck-Botez, către Sfatul Popular al Capitalei. În prezent, muzeul funcţionează ca filială a Muzeului Municipiului Bucureşti, în baza unui contract de comodat cu cei doi moştenitori ai imobilului, care au oferit imobilul pentru expunerea şi conservarea colecţiei. 
 
„Având în vedere că în luna decembrie a anului trecut, unul dintre moştenitori a înştiinţat PMB că doreşte să vândă cota de 1/2 din imobil, Comisia de analiză a solicitărilor privind exercitarea dreptului de preemţiune de către Municipiul Bucureşti pentru imobile monumente istorice a decis exercitarea dreptului de preemţiune”, mai arată Nicuşor Dan.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările