Primăria Capitalei vrea să împrumute 100 milioane de euro. Şedinţă-fulger pentru ca bucureştenii să nu rămână fără apă caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CGMB FOTO Inquam Photos
CGMB FOTO Inquam Photos

Primăria Capitalei vrea să contracteze un împrumut din Trezoreria Statului de 100 milioane de euro pentru următorii 20 de ani, prin care să plătească datoriile către RADET, astfel încât bucureştenii să nu rămână fără apă caldă.

Pentru a contracta acest împrumut, Primăria Capitalei a convocat o şedinţă-fulger a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru joi, după ce o altă şedinţă CGMB convocată în această zi se termină.

„Se aprobă contractarea de la Ministerul Finanţelor Publice a unui împrumut din venituri din privatizare în valoare de 462.771.949 lei, cu o maturitate de maxim 20 ani. Contractarea împrumutului se face pentru plata subvenţiilor restante aferente furnizării energiei termice către populaţie”, se arată în convocarea CGMB.

imprumut primaria capitalei radet

În nota de fundamentare se arată că se ţine cont de situaţia imperativă în privinţa asigurării cu apă caldă şi căldură a populaţiei.

Potrivit unei note trimise de RADET către Primăria Capitalei, la această dată, datoria Municipiului Bucureşti faţă de RADET Bucureşti, reprezentând diferenţă de preţ şi tarif la energia termică furnizată populaţiei, se ridică la 482.281.462,77 lei.

Din această sumă, 321,3 milioane lei reprezintă restanţă de plată aferentă convenţiilor de plată în avans pentru energia termică furnizată populaţiei în perioada rece 2018-2019.  Din suma totală de 321,3 milioane lei, 317,5 milioane lei se cuvin numai SNGN Romgaz, furnizorul de gaze naturale pentru Electrocentrale Bucureşti.

RADET transmite că a asigurat energia termică în regim de continuitate în sezonul rece 2018-2019 şi au fost depuse eforturi pentru a nu se ajunge la un blocaj al activităţii de furnizare a energiei termice în Municipiul Bucureşti.

imprumut primaria capitalei radet
imprumut primaria capitalei radet

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite