Primăria Capitalei vrea să înfrumuseţeze Parcul Cişmigiu cu 10 milioane de euro, fără dezbatere şi fără concurs de proiecte. Sunt planificate toaletări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei vrea să înfrumuseţeze parcul istoric Grădina Cişmigiu cu 10 milioane de euro, în următorii trei ani, şi plănuieşte inclusiv toaletări.

Un proiect în acest sens va intra miercuri pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi stabileşte indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea peisagistică a Parcului Cişmigiu. Aceasta va costa 46 de milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro), iar lucrările ar urma să se facă pe o perioadă de 3 ani (36 de luni).

Parcul Cişmigiu are o suprafaţă totală de 15,73 ha şi este în proprietatea domeniului public al Municipiului Bucureşti, în administrarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement.

„Intervenţiile şi folosinţa Grădinii Cişmigiu vor trebui corelate cu statutul de monument istoric al imobilului şi evoluţia sa compoziţională”, arată proiectul.

Obiectivele de intervenţie propuse în documentaţie sunt: „Refuncţionalizarea modului de utilizare al parcului cu prezervarea şi punerea în valoare a compoziţiilor de mare calitate ale parcului cum ar fi: ansamblul Cetăţii, ansamblul Movilei, ansamblul Terasei trandafirilor, Rondului Roman cu terasele de meditaţie (…) Revitalizarea peisageră a parcului prin aplicarea unor măsuri eficiente şi ştiinţifice de înlocuiri, toaletări, plantări, cu punerea în valoare reciprocă atât a vegetaţiei cât şi a ansamblurilor construite şi a oglinzii de apă, element definitoriu al parcului Cişmigiu. Conservarea şi punerea în valoare a tuturor elementelor şi pieselor istorice inventariate. Conservarea şi protejarea speciilor şi exemplarelor deosebilte de vegetaţie şi arbori”.

Potrivit proiectului de hotărâre, „documentaţia de reabilitare a parcului istoric Grădina Cişmigiu prezintă avantajele asigurării unui confort sporit şi o calitate deosebită a spaţiului parcului, ceea ce va duce la înfrumuseţarea edilitară a întregii zone a oraşului, posibilitatea desfăşurării de activităţi recreative, educaţionale şi sportive într-un ansamblu peisager de valoare”. 

Documentaţie de doar cinci pagini

Alexandru Gâdiuţă, un membru în Consiliului General al Municipiului Bucureşti, atrage atenţia că proiectul a fost propus fără dezbatere şi fără concurs, cu o documentaţie de doar cinci pagini. 

„Primăria Capitalei propune un proiect de «reabilitare peisagistică» a Parcului Cişmigiu. Fără dezbatere publică, fără concurs de proiecte. Este un proiect amplu, cu un buget de 10 milioane de euro, la care documentaţia primită iniţială e de doar 5 pagini”, scrie Gâdiuţă, pe pagina de Facebook,

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite