Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Primăria Capitalei vrea să reabiliteze Palatul Voievodal „Curtea Veche“. Lucrările costă 10 milioane de euro

0
27 Mar 2015 19:42:17
Autor: Cristina Răduţă
Curtea Veche se afklă în centrul Bucureştiului
Curtea Veche se afklă în centrul Bucureştiului

Primăria Capitalei vrea să restaureze şi să pună în valoare Palatul Voievodal „Curtea Veche“, aflat în Centrul Istoric al Capitalei. Valoarea investiţiei se ridică la circa zece milioane de euro.

Concret, este vorba despre un proiect de hotărâre care va ajunge, săptămâna viitoare, pe masa consilierilor generali. În proiect se cere restaurarea şi punerea în valoare a Palatului Voievodul „Curtea Veche“. Lucrările se ridică la circa zece milioane de euro, inclusiv TVA, şi ar trebui să se întindă pe 24 de luni. Finanţarea va fi asigurată din bugetul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

„Proiectul are ca scop, în afara protejării, restaurării şi consolidării şi funcţionalizarea şi punerea în valoare a vestigiilor. Proiectul recomandă o serie de investiţuu absolut necesare asupra vestigiilor, unele directe, cu rol de asigurare a integrităţii şi stabilităţii structurii, altele indirecte, cu rol de a înlătura factorii care pun în pericol starea monumentului. Lucrările care se vor întreprinde la acest obiectiv sunt structurate în trei obiecte: Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche, amenajări exterioare şi branşamente“, după cum se precizează în expunerea de motive a proiectului.

Rămâne de văzut dacă Consiliul General al Municipiului Bucureşti va aproba proiectul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările