Măsuri de criză în Sectorul 1: parcuri închise, monitorizare la distanţă, alimente pentru bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcurile sunt închise FOTo Facebook / Dan Tudorache
Parcurile sunt închise FOTo Facebook / Dan Tudorache

Primarul sectorului 1 din Bucureşti, Dan Tudorache, a postat un mesaj pe contul de Facebook în care anunţă noi măsuri de luptă împotriva epidemiei de coronavirus. Astfel, primăria va asigura alimente pentru bătrânii fără posibilitate de deplasare şi va închide parcurile.

Printre măsurile luate în şedinţa de lucru din Primărie se numără:

- Furnizarea de alimente şi alte lucruri de strictă necesitate cetăţenilor cu vulnerabilitate ridicată la expunerea la infectarea cu coronavirus (vârsta 65+), fără susţinători sau altă formă de ajutor, conform art. 8 din ordonanţa militară.

- Intensificarea monitorizării de la distanţă, prin montarea de holtere, a persoanelor aflate în carantină sau izolare la domiciliu, prioritate având categoria de cetăţeni cu vulnerabilitate ridicată la expunerea la coronavirus (vârsta 65+). Atragerea de voluntari din sistemul medical, care să sprijine personalul CM Caraiman în această acţiune.

- Închiderea, începând de marţi, a tuturor parcurilor şi locurilor de joacă aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 şi monitorizarea acestora prin Poliţia Locală a Sectorului 1 şi sistemul video al ADP Sector 1.

„Parcurile şi locurile de joacă din Sectorul 1 sunt închise de azi. Depinde doar de noi pentru cât timp. Dacă #stamacasa acum, când pericolul de infectare este mare, ne vom reîntâlni cu toţii în curând în ele. Cu mic, cu mare. Şi acest lucru e cu adevărat important: cu toţii“, a transmis Dan Tudorache, 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite