Primăria Sectorului 1 publică facturile achitate către Romprest. Armand: Este pentru prima dată când primarul decide publicarea acestor documente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instituţia a precizat că valoarea totală a facturilor este de 23,7 de milioane de lei Foto: Primăria Sector 1
Instituţia a precizat că valoarea totală a facturilor este de 23,7 de milioane de lei Foto: Primăria Sector 1

Primăra Sectorului 1 a publicat, luni seară, facturile achitate către Romprest Service. Instituţia afirmă că sunt 13 facturi, emise în perioada noiembrie 2020 – mai 2021, în valoare de 23,7 de milioane de lei. Primarul Clotilde Armand a afirmat că este pentru prima dată, în ultimii 20 de ani, când se decide publicarea acestor documente.

”Primăria Sectorului 1 pune în premieră la dispoziţia cetăţenilor facturile achitate  de actuala administraţie către compania Romprest Service, în baza contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate. Este vorba de 13  facturi emise în perioada 16 noiembrie 2020- 25 mai 2021 pentru servicii de colectare, transport şi sortare/ tratare/depozitare deşeuri de la popuaţie şi instituţiile publice din subordinea Primăriei Sectorului 1”, potrivit unui comunicat transmis de Primăria Sector 1. 

Instituţia a precizat că valoarea totală a acestor facturi este de 23,7 de milioane de lei. 

"Sunt facturi pe care noi le-am achitat de când mi-am preluat mandatul de primar ales al Sectorului 1 şi până în prezent. Cine spune altceva este clar că minte. Este pentru prima dată, în ultimii 20 de ani, când primarul decide publicarea acestor documente, privind plata gunoiului menajer. Nu avem nimic de ascuns, cetăţenii trebuie să ştie unde se duc banii publici," a declarat primarul Clotilde Armand. 

Citeşte şi: 

Romprest susţine că nu-şi poate plăti restanţele către operatori din cauza facturilor neachitate de Primăria Sectorului 1

Anterior, Armand a afirmat că speră ca starea de alertă să fie declarată în sector.

”Dacă nu pot să-şi respecte obligaţia trebuie pur şi simplu să renunţe la contract. Eu sper că starea de alertă va fi declarată ca să pot să pregătesc eu alternativa. Eu sunt de acord să plătesc direct facturile sortatorilor, nu prin Rmprest, dar pentru asta trebuie operatorul să fie de acord cu cesiunea de creanţe”, a declarat Clotilde Armand. 

Primarul afirmă că trebuie o procedură urgentă de achiziţie publică, aceasta fiind posibilă dacă este declarată starea de alertă. 

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că nu a fost luată încă o decizie cu privire la solicitarea Consliului Local pentru Situaţii de Urgenţă de a fi declarată starea de alertă în Sectorul 1, deoarece încă nu a primit toate datele necesare. El a adăugat că aşteaptă în cursul zilei de marţi informaţii de la Garda de Mediu care să transmită ce a identificat în legătură cu problema ridicării gunoiului în sector.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite