Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Primăria Sectorului 4 anunţă lansarea licitaţiei pentru construcţia unei noi staţii de metrou suprateran între Berceni şi Şoseaua de Centură

0
11 Sep 2019 18:21:26
Autor: News.ro
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Primăria Sectorului 4 a anunţat miercuri că va continua investiţiile strategice în infrastructură, astfel că marţi, 10 septembrie, a fost publicat în noul sistem de achiziţii publice - SICAP, anunţul privind elaborarea „proiectului tehnic şi execuţie lucrări pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situataă între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură”.

Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 146 de milioane de lei (fără TVA).

„Acest lucru este primul pas pe care Primăria Sectorului 4 îl face, în colaborare cu Metrorex, în vederea informării complete a potenţialilor ofertanţi”, arată comunicatul Primăria Sectorului 4.

Potrivit anunţului, unul din obiectivele majore ale administraţiei Sectorului 4 în domeniul mobilităţii urbane este extinderea magistralei de metrou M2 la limita de sud, cu o staţie situată între staţia de metrou existentă Berceni şi Şoseaua de Centură.

„În vederea implementării acestui proiect de infrastructură, Sectorul 4 a încheiat un protocol  cu Metrorex. În baza acestuia, a fost derulat contractul şi a fost recepţionată documentaţia 'Studiu de fezabilitate pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură'. Conform studiului de fezabilitate, destinaţia clădirii propuse va fi aceea de clădire civilă (publică) pentru transport cu metroul – Staţie de metrou supraterană”, arată comunicatul.

Clădirea va asigura un mediu propice circulaţiei pietonale (tip transport cu metroul şi spaţii publice urbane de circulaţie).

Proiectul de investiţii pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură va fi iniţiat şi derulat de Asocierea de autorităţi contractante formată conform art.4 din Legea nr. 98/2016 / art. Legea 99/2016, dupa caz, dintre Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, în calitate de lider de asociere si Societatea de Transport cu Metroul Bucureşti „Metrorex”, în calitate de membru al asocierii.

În cadrul asocierii de autorităţi contractante, liderul asocierii, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti va asigura finanţarea, proiectarea şi edificarea obiectivului de investiţii. În vederea obţinerii finanţării pentru implementarea proiectului, liderul de asociere, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, a iniţiat discuţii deja cu reprezentanţii AM-POIM din cadrul Ministerul Fondurilor Europene, respectiv OI-Transport din cadrul Ministerului Transporturilor, concretizate prin aprobarea de către Comisia Europeană a modificării POIM prin introducerea sectoarelor municipiului Bucureşti în categoria beneficiarilor eligibili, în parteneriat cu Metrorex, pentru Axa Prioritară 1. OS 1 Creşterea gradului de utilizarea a transportului cu metroul în Bucureşti – Ilfov.

Durata de execuţie a achiziţiei „Elaborare Proiect Tehnic şi execuţie lucrări pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură„ este de 22 luni, din care patru luni perioada de proiectare. Totodată, potrivit anuntului menţionat, procedura aplicată va fi cea a licitaţiei deschise sau a negocierii competitive, iar criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-preţ.

Data estimată pentru publicarea anunţului de participare este 4 octombrie 2019.          

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii