Primăria Sectorului 6 nu a autorizat comercializarea de produse pirotehnice, dar ITM şi DGPMB da. Ciprian Ciucu avertizează colindătorii cu boxe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Ciucu: Marţi Poliţia Locală a dat 21 de amenzi pentru tulburarea liniştii publice, colindătorilor cu boxe Foto: Arhivă
Ciprian Ciucu: Marţi Poliţia Locală a dat 21 de amenzi pentru tulburarea liniştii publice, colindătorilor cu boxe Foto: Arhivă

Primăria Sectorului 6 nu a autorizat comercializarea de produse pirotehnice, a anunţat miercuri primarul Ciprian Ciucu. Totuşi, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) şi Poliţia Municipiului Bucureşti (DGPMB) au dat însă avize pozitive în acest sens. Edilul Sectorului 6 a avertizat de asemenea colindatorii care vin cu boxe printre blocuri că riscă să fie amendaţi.

„Am decis că Primăria Sectorului 6 să nu autorizeze comercializarea de produse pirotehnice pe aria Sectorului 6. Pocnitorile produc un mare disconfort populaţiei, aceste manifestări nu au nimic în comun cu “tradiţionalul”, a precizat primarul Sectorului 6.

Potrivit lui, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Poliţia Municipiului Bucureşti au avizat însă comercializarea acestor produse pe raza Sectorului 6, într-o baracă dintr-o parcare.

„Aflu că Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Poliţia Municipiului Bucureşti au avizat aşa ceva în Sectorul 6. Eu nu ştiu cum aceste instituţii şi-au permis să dea un astfel de aviz pentru depozitarea şi comercializarea unor astfel de produse într-o baracă dintr-o parcare. Din punctul meu de vedere este vorba despre inconştienţă, pericolul este evident. M-aş fi aşteptat ca după nenorociri precum Colectiv să fie mai atente”, a afirmat el.

Primăria Sectorului 6 a dispus ca Poliţia loală să supravegheze acea locaţie şi dacă produsele vor fi comercializate minorilor, să fie înştiinţate imediat Primăria Generală a Municipiului Bucureşti şi Poliţia Română.

„Pentru că nu avem atribuţii să o închidem (doar poliţia naţională are) am dispus Politiei Locale să supravegheze acea locaţie non-stop şi să strângă dovezi dacă vor comercializa minorilor astfel de produse, pentru a le prezenta Primăriei Generale (Poliţia Municipiului Bucureşti şi-a dat avizul!) şi Poliţiei MAI. Din câte am înţeles alte primării de Sector au dat autorizaţii pentru aşa ceva”, a mai spus Ciucu.

Totodată, edilul Sectorului 6 a atras atenţia că toţi cei care folosesc boxele atunci când merg la colindat riscă amenzi pentru tulburarea liniştii publice.

„Colindele la boxe cu mulţi decibeli nu sunt colinde. Cum spunea un locuitor al Sectorului 6, “În cazul colindelor, nu este vorba de o boxa plimbata... Este vorba despre altceva (modestie, talent, implicare, tradiţie)”. Colindătorii sunt bine primiţi în Sectorul 6, dar nu cu boxe date la maxim printre blocuri, nu cu înregistrări cu munca altora. Aviz colindătorilor cu boxe, doar ieri Poliţia Locală a dat 21 de amenzi pentru tulburarea liniştii publice. În Sectorul 6 aşteptăm colindători adevăraţi! Sărbători liniştite! P.S. LA sectiunea comentarii aveti avizul ITM”, a conchis el.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite