Primăria lui Vanghelie a pierdut, în primă instanţă, un proces pentru nepublicarea bugetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie FOTO Eduard Enea
Marian Vanghelie FOTO Eduard Enea

Primăria Sectorului 5 a pierdut, în primă instanţă, procesul intentat de Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe), pentru faptul că bugetul local al sectorului 5 nu a fost publicat în 2014.

CeRe a dat primăria condusă de Marian Vanghelie în judecată, în luna septembrie a anului trecut, pentru nerespectarea legii 544/2001 cu privire la nepublicarea bugetului local al sectorului 5 pentru anul 2014, în contextul în care ONG-ul a cerut bugetele locale al tuturor primăriilor din Bucureşti, potrivit Mediafax.

„Încă de la începutul anului 2014 CeRe a făcut nenumarate solicitari adresate Primăriei Sectorului 5 cerând bugetul local şi publicarea acestuia pe pagina web a instituţiei, aşa cum prevede legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Au fost date peste 100 de telefone la direcţile de buget, finanţe, informaţii publice ale primăriei şi au fost făcute nenumărate solicitări scrise şi la faţa locului. În tot acest timp Primăria Sectorului 5 a refuzat să furnizeze bugetul local“, anunţă reprezentanţii CeRe.

Astfel, potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti, Primăria Sectorului 5 este obligată să comunice informaţiile solicitate în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii. De asemenea, tribunalul a respins cererea de aplicare a unei amenzi şi de plată pe care primăria ar trebui să le facă ONG-ului pentru fiecare zi de întârziere. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite