Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Primarul general s-a întâlnit cu reprezentanţii companiilor cu activităţi în domeniul modernizării şi reparaţiilor reţelelor de termoficare

5
19 Jan 2021 19:07:23
Autor: Cristina Morozan
Reprezentanţii firmelor care au participat la întâlnirea cu primarul general al Capitalei şi-au arătat interesul pentru a participa la licitaţiile care vor fi organizate în perioada următoare Foto: Nicuşor Dan Facebook
Reprezentanţii firmelor care au participat la întâlnirea cu primarul general al Capitalei şi-au arătat interesul pentru a participa la licitaţiile care vor fi organizate în perioada următoare Foto: Nicuşor Dan Facebook

Nicuşor Dan a avut, marţi, o primă întâlnire cu reprezentanţii companiilor care desfăşoară activităţi în domeniul modernizării şi reparaţiilor reţelelor şi instalaţiilor de termoficare, în condiţiile în care Primăria Capitalei va demara în curând un plan ambiţios de modernizare a sistemului de transport al agentului termic în Bucureşti.

Discuţiile s-au concentrat pe soluţiile tehnice cele mai bune pentru modernizarea reţelelor, capacităţile de lucru disponibile şi calendarele posibile de execuţie, finanţarea pe care Primăria Capitalei o va acorda şi pre-condiţiile necesare pentru începerea lucrărilor. O nouă întâlnire va avea loc pe 26 ianuarie. Dan a precizat că Primăria Capitalei va demara în curând două mari proiecte de modernizare a reţelelor de termoficare. Primul din fonduri proprii, în valoare de 80 de milioane euro şi un altul din fonduri europene, în valoare de 300 de milioane euro, al cărui obiectiv este de a moderniza în total un număr de 270 de kilometri de reţea de termoficare, începând cu zonele unde se produc cele mai multe avarii. 

În urma dialogului s-a desprins concluzia că va fi nevoie de mobilizarea unei mari părţi din capacitatea mai multor firme de construcţii prezente actualmente pe piaţă pentru a face faţă volumului de muncă necesar schimbării cât mai rapide a unui număr important de kilometri de ţeavă, arată un comunicat de presă al PMB. 

Au fost discuţii şi despre obligativitatea găsirii unui bun echilibru între lucrările de modernizare şi asigurarea în continuare a furnizării apei calde şi căldurii pentru bucureşteni, iar schimbarea ţevilor va trebui făcută astfel încât să afecteze într-o măsură cât mai mică traficul rutier. 

Primarul Capitalei a insistat pe faptul că-şi doreşte seriozitate în construcţie, ceea ce înseamnă eficientizarea procesului şi respectarea termenelor, subliniind la rândul său că municipalitatea nu va întârzia cu plăţile către constructori. 

„Bucureştiul are, după cum ştiţi, o problemă mare cu reţeaua de termie. Avem determinarea şi fondurile necesare pentru a demara chiar de anul acesta reparaţii ale reţelei principale şi am dori să începem cât mai curând. De aceea am dorit să organizez această întâlnire, în mod transparent, ca să vedem împreună ce soluţii există. Aş vrea să ieşim din logica din ultimii ani de la Primăria Capitalei. Vă garantez că aveţi în noi parteneri serioşi. Plătim la timp lucrările, iar obligaţiile pe care ni le asumăm şi noi, şi constructorii, trebuie să fie respectate. Consideraţi că începe un nou mod de lucru cu Primăria Capitalei”, a declarat Nicuşor Dan, conform sursei citate. 

În legătură cu capacitatea constructorilor de a face lucrări de amploarea celor necesare, primarul Nicuşor Dan a spus că acest lucru e în atenţia Primăriei şi vor fi luate măsurile adecvate. 

„E nevoie de o modernizare generală în rândul firmelor de construcţii, fiindcă vrem să facem lucrări pe mai multe tronsoane în paralel, în diverse zone din Capitală, în ritm rapid, iar acest lucru va presupune contractarea mai multor firme. Necesarul de lucrări depăşeşte cu mult capacitatea unei singure companii”, a precizat edilul general. 

Reprezentanţii firmelor care au participat la întâlnirea cu primarul general al Capitalei şi-au arătat interesul pentru a participa la licitaţiile care vor fi organizate în perioada următoare. 

La întâlnirea de marţi au participat reprezentanţii a 13 companii specializate în domeniul modernizării şi reparaţiilor reţelelor şi instalaţiilor de termoficare, la care s-au adăugat reprezentanţii companiilor municipale Termoenergetica şi Energetica Servicii. 

PMB precizează că pe 26 ianuarie va avea loc o nouă întâlnire pe subiectul modernizării reţelelor de termoficare, la care vor fi invitaţi reprezentanţii altor firme din acest sector de activitate. Toate companiile interesate să-şi trimită reprezentanţii la această întâlnire pot trimite o solicitare la cabinetul primarului general. 

Conform primarului Nicuşor Dan, Primăria Capitalei va demara în curând două mari proiecte de modernizare a reţelelor de termoficare – un proiect din fonduri proprii, în valoare de 80 de milioane de euro şi un proiect din fonduri europene, în valoare de 300 de milioane de euro – cu obiectivul de a moderniza în total un număr de 270 de kilometri de reţea de termoficare, începând cu zonele unde se produc cele mai multe avarii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

om bun
19.01.2021, 20:24:19

asa de seriosi ca cei care au lucrat in Drumul taberei unde de la inceputul luni decembrie au abandonat lucrarea iar oamenii inoata prin noroi si vreti sa nu existe poluare cu praf in conditiile date, trotuare pline cu noroi , iar la Razoare gropi cat roata autobuzului dar semnalizate cu cate o tabla, hal de constructori ,niste nenorociti ,iar el vrea sa schimbe km de conducta stiti ce inseamna asta ,ani de zile mizerie praf si zgomot de claxoane

imsi imsi
19.01.2021, 20:27:07

Sa fim seriosi ! cine dzeu a mai pus conductte in Bucuresti dupa 89 in afara de termoficare ? Vad ca singurele nume sunt ale 2 consacrate restul costructorilor sunt de aia care daca trag o teava trebuie sa chemi Apanova sa opreasca inundatia.

-5 (5 voturi)
Ludwig
19.01.2021, 20:51:14

VAlrom, valplast ai auzit? Uzina republica ce faceatevi slabe calitativ a sucombat... .

0 (2 voturi)
imsi imsi
19.01.2021, 21:59:57

Ludwig Astia s producatori de tevi de plastic draguta bune pt apa rece sau pina la o temperatura si presiune redusa. In termoficare se folosesc tevi metalice de diametru mare sudate de sudori calificati deoarece lucreaza la presiuni mari 10 20ATM si temp de 80 90 grade in primar. Tevile produse la republica era de calitate si s au vandut in toata lumea si echipau si coloane de foraj. Intreprinderea a sucombat fiind omorita cu buna stiinta. In fine mai este silcotub care face tevi samd. insa una e sa faci tevi si alta ii sa le manipulezi si sa creezi un sistem de termoficare. Ii fix ca la orice alt produs faci medicamente dar asta nu te face doctor de nervi.

-3 (3 voturi)
Bogdan Matis
19.01.2021, 23:10:16

Mai bine s-ar da subventii pentru centrale de apartament, cu 400 de milioane de euro se pot dota 100 000 de locuinte. Faceti socoteala mai intai daca se merita reabilitarea sistemului centralizat

Modifică Setările