Primarul Nicuşor Dan, precizări despre suspendarea PUZ-urilor de sector: E fals că nu se va mai construi deloc în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan, primarul Capitalei
Nicuşor Dan, primarul Capitalei

Primarul general Nicuşor Dan a venit luni cu precizări cu privire la planurile urbanistice zonale de sector care au fost suspendate pentru o perioadă de 12 luni. El a precizat că este fals că prin această suspendare nu se va mai construi deloc în Capitală şi că se opresc construcţiile în derulare şi se sistează cele deja aprobate.

„Pentru a risipi confuziile şi a combate diverse dezinformări în contextul deciziei CGMB de suspendare a aplicării PUZ-urilor pentru următoarele 12 luni, vreau să precizez două lucruri:

Mai întâi, e fals că nu se va mai construi deloc în Bucureşti. Se poate construi în continuare, dar pe baza Planului Urbanistic General, un document echilibrat (şi care urmează să fie actualizat), ce ţine cont atât de nevoia de spaţiu verde, cât şi de dezvoltarea urbană firească pentru o capitală europeană.

În al doilea rând, e fals că se opresc construcţiile în derulare sau că se sistează construcţiile deja aprobate. Orice proiecte care se află în derulare continuă, inclusiv cele pentru ridicarea de blocuri de locuinţe, astfel încât cei care au plătit deja avansuri pentru achiziţia de apartamente nu vor pierde banii.

Reafirm faptul că hotărârea CGMB de suspendare a celor 5 PUZ-uri de sector operează pentru viitor, adică începând cu data de 1 martie 2021, pentru o durată de 12 luni de zile”, a scris Nicuşor Dan luni pe Facebook. 

Amendamentul lui Nicuşor Dan privind suspendarea PUZ Sector 2, cel referitor la Sectorul 3, la Sectorul 4, Sectorul 5 şi Sectorul 6 au fost adoptat de către CGMB, în şedinţa de vineri. Primarul Nicuşor Dan a mulţumit majorităţii USR şi PNL din Consiliul General pentru susţinere şi a precizat că acesta e un moment de cotitură pentru dezvoltarea Bucureştiului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite