Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, despre „Micul Versailles“: Am câştigat prima bătălie împotriva celor care distrug grădinile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO romaniacurata.ro
FOTO romaniacurata.ro

Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea Primăriei Sectorului 1 privind suspendarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti din septembrie 2014, care permite distrugerea grădinii „Micul Versailles”, de pe Şoseaua Kiseleff, şi construirea pe acest loc a unui ansamblu imobiliar de blocuri, după cum anunţă reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat că se bucură de decizia pe care a luat-o instanţa blocând „o catastrofă imobiliară care-i răpeşte Bucureştiului una din cele mai frumoase părţi ale moştenirii sale urbanistice“. Edilul spune că le atrage atenţia dezvoltatorilor imobiliari care au început să distrugă „Micul Versailles” cu buldozerul, la sfârşitul lunii februarie, că orice lucrare pe care o vor efectua din acest moment intră în sfera penalului.

De asemenea, spune Chiliman, dacă va constata că acţiunea de distrugere a grădinilor va continua sau va fi reluată, va întocmi plângeri penale îndreptate împotriva celor responsabili.

„Consider că este de datoria mea, ca primar, să apăr patrimoniul istoric al oraşului. Am emis, de aceea, un aviz negativ motivat pentru începerea lucrărilor şi am cerut în instanţă anularea Hotărârii CGMB pentru că aceasta încalcă flagrant legea. Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) adoptat de consilierii generali ignoră faptul că parcela de pe Şos. Kiseleff nr. 45 se află în zona de protecţie a monumentelor istorice şi reprezintă spaţiu verde amenajat, Ordonanţa de Urgenţă nr. 114/2007 interzicând demolarea acestor perimetre sau construirea pe aceste perimetre. Voi continua lupta pentru salvarea „Micului Versailles” în instanţă, până la anularea hotărârii ilegale a CGMB. De asemenea, cer public Ministerului Culturii să stopeze avalanşa de avize favorabile distrugerii unor clădiri şi perimetre care fac parte din moştenirea frumoasă şi valoroasă a Capitalei şi a României“, a precizat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite