Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Primarul Sectorului 1 solicită Avocatului Poporului un punct de vedere privind şantiere ilegale care distrug clădiri de patrimoniu sau zone verzi

4
22 Jan 2021 11:24:10
Autor: News.ro
Clotilde Armand: Şantierele ilegale din Sectorul 1 se desfăşoară, de multe ori, în baza unor avize sau autorizaţii cel puţin discutabile emise de fostele administraţii Foto ilustrativă: Arhivă
Clotilde Armand: Şantierele ilegale din Sectorul 1 se desfăşoară, de multe ori, în baza unor avize sau autorizaţii cel puţin discutabile emise de fostele administraţii Foto ilustrativă: Arhivă

Primarul Sectorului 1 din Bucureşti, Clotilde Armand, solicită Avocatului Poporului să-şi exprime un punct de vedere pe tema şantierelor ilegale din Sectorul 1 apărute în ultimii ani, care distrug clădiri de patrimoniu valoroase sau zone verzi ale Capitalei.

”În ultimii ani, în Sectorul 1, au apărut o serie de şantiere care ridică serioase semne de întrebare în privinţa respectării legislaţiei în vigoare. Este nevoie de un efort comun - autorităţi centrale, autorităţi locale, activişti civici şi simpli cetăţeni - prin care să apărăm atât istoria acestui oraş, cât şi dreptul fundamental al cetăţenilor de a respira un aer curat. Trebuie să oprim mutilarea sau distrugerea unor veritabile bijuterii arhitectonice şi să stopăm defrişarea parcurilor sau a spaţiilor verzi de care avem atâta nevoie”, a declarat Clotilde Armand, citată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de Primăria Sectorului 1. 

Conform sursei citate, având în vedere că Avocatul Poporului este apărător al drepturilor cetăţenilor, primarul Sectorului 1 invită această instituţie să se implice alături de administraţia locală în stoparea distrugerii clădirilor de patrimoniu şi a spaţiilor verzi. 

"Şantierele ilegale din Sectorul 1 se desfăşoară, de multe ori, în baza unor avize sau autorizaţii cel puţin discutabile emise de fostele administraţii ale Bucureştiului sau ale Sectorului 1, cum este cel din strada Modrogan nr. 1A. Locuitorii Capitalei au dreptul să beneficieze şi să se bucure de clădirile valoroase construite de înaintaşii lor care dau un farmec aparte acestui oraş. De asemenea, au dreptul să trăiască într-un oraş cu cât mai multe spaţii verzi care să le asigure o cât mai bună calitate a vieţii. De aceea, vă rugăm ca împreună să le apărăm aceste drepturi şi să stopăm distrugerea clădirilor istorice şi a patrimoniului verde din Bucureşti”, a susţinut primarul Sectorului 1.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Popa Pius
22.01.2021, 11:36:38

Avocata popoului nu se ocupă cu fleacuri din astea, ci numai cînd e vorba de pensiile si salariile magistraților ori cînd are de suferit de vitregiile legii vreun besedist.

+1 (1 vot)
Joe
22.01.2021, 12:02:42

Total de acord cu dvs, doamna Clotilde. Va sustin in aceste demersuri ! Multumesc.

tuturor iobag
22.01.2021, 12:28:07

cred ca "avocatul poporului " inca nu si-a revenit din surpriza ... neplacuta .... ea este trompeta psd-ului ... ca asa stie : psd = poporul .... ce obraznicie pe dna clotilde ....

Un cititor
24.01.2021, 15:23:20

"Primarul Sectorului 1 din Bucureşti, Clotilde Armand, solicită Avocatului Poporului să-şi exprime un punct de vedere pe tema şantierelor ilegale din Sectorul 1" Poate ......dupa ce il schimba guvernul, pe actualul zis Avocat al Poporului. In ac. moment, este ultima persoana careia i se poate cere punctul e vedere. Este o PSD-ista care a achesat la toate magariile PSD-istilor. Caracatia suna cam asa : PSD-Avocatul actual al Poporului-CCR !!!

Modifică Setările