Primarul Piedone denunţă protocolul cu USL şi vrea o nouă majoritate în Consiliul Local. Motivul: „Se boicotează proiectele în interesul cetăţeanului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piedone denunţă protocolul cu USL şi vrea să formeze o nouă majoritate în Consiliul Local. FOTO Arhiva Adevărul
Piedone denunţă protocolul cu USL şi vrea să formeze o nouă majoritate în Consiliul Local. FOTO Arhiva Adevărul

Primarul Sectorului 4, Cristian Piedone, a anunţat că nu va mai reprezenta Uniunea Social Liberală (USL) şi că denunţă protocolul încheiat cu aceasta. Printre motivele care l-au făcut să ia această decizie se numără „boicotarea proiectelor în intereseul cetăţeanului“.


UPDATE premierul Victor Ponta: Nu am apucat să discutăm. Noi l-am susţinut în candidatura sa pe domnul Cristian Popescu Piedone, îl susţinem şi azi, considerăm că e cel mai bun primar pe care Sectorul 4 îl poate avea şi are sprijinul total al consilierilor PSD pentru politicile pe care le promovează în Sectorul 4. Din câte ştiu, nu e nicio problemă între domnul primar şi consilierii PSD


Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat, după şedinţa Consiliului Local al Sectorului 4, că o bună parte a proiectelor supuse votului în ultima perioadă nu au fost aprobate de consilierii liberali. Totodată, spune Cristina Popa, purtătorul de cuvânt al autorităţii locale, s-a încercat „boicotarea proiectelor în interesul cetăţeanului“.

„Cine vrea să vină cu mine, să vină! Cine nu, nu! Începând de azi, nu mai pot garanta în numele întregului USL şi denunţ protocolul cu Uniunea Social Liberală la nivelul Sectorului 4. Azi am constatat că o parte dintre cei pe care i-am girat în timpul campaniei electorale, membri ai USL, nu-şi respectă cuvântul dat cetăţenilor. Şi nu e vorba de proiecte financiare costisitoare, ci doar de proiecte care asigură buna funcţionare a aparatului propriu sau vizează strict interesul cetăţeanului “, a precizat Cristian Piedone într-un comunicat de presă.

De asemenea, Cristina Popa a declarat, pentru Adevărul, că primarul îi aşteaptă săptămâna viitoare pe liderii politici care formează Consiliul Local Sector 4 la discuţii, pentru a putea să rezolve această situaţie. 

Totodată, primarul Sectorului 4 a spus că, după discuţiile cu liderii Uniunii Social Liberale, va organiza o conferinţă de presă în care va explica motivele care au stat la baza deciziei de a denunţa protocolul cu USL la nivelul sectorului.

„A fost peste voinţa mea să fac acest anunţ, dar, când echipa investită de cetăţean nu funcţionează, cu vădită intenţie, nu din greşeală, trebuie să-mi asum această responsabilitate şi să ştie şi cetăţeanul. Îmi pare rău că încrederea oamenilor, care m-au votat în proporţie de peste 83%, neexistând nici un motiv administrativ de a rupe alianţa, ci doar politicul, a fost înşelată. Îmi pare rău că liderul PNL, Crin Antonescu, un om de excepţie, în care am crezut şi cred în continuare, nu este informat de ceea ce se întâmplă în realitate în consiliile locale, care nu mai sunt demult liberale, referindu-mă aici strict la Sectorul 4“, a mai precizat în comunicatul de presă Cristian Piedone.

În Consiliul Local al Sectorului 4 sunt 19 de consilieri USL - şapte de la PSD, şase de la PNL şi şase de la PC - în timp ce patru consilieri sunt de la PDL şi alţi trei consilieri PPDD.

Pe aceeaşi temă:

Cât câştigă primarii bucureşteni din primăriile de sector şi din cea generală. Niculae Onţanu, cel mai bine plătit primar de sector în anul 2012

Primăria Sectorului 4 se pregăteşte pentru iarnă: Piedone s-a înarmat cu mii de tone de materiale antiderapante

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite