Primul cabinet stomatologic din România destinat persoanelor cu dizabilităţi şi celor fără venituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dentist

Cabinetul stomatologic va furniza gratuit servicii stomatologice complete la înalte standarde pentru toate categoriile de persoane fără venituri şi asigurări medicale. Acesta este inaugurat joi, 23 mai, de Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria, în incinta Policlinicii Sociale Baba Novac.

Primul cabinet stomatologic din Romania destinat persoanelor cu dizabilităţi, copii şi adulţi, a fost deschis ieri, de către Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria, în incinta Policlinicii Sociale Baba Novac. Cabinetul este dotat cu aparatură modernă şi va furniza gratuit servicii stomatologice la înalte standarde pentru toate categoriile de persoane fără venituri şi asigurări medicale. „Măsura vine în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi fizice şi psihice iar accesul pacienţilor la serviciile cabinetului se va face în urma analizării dosarului medical şi social de către o comisie interdisciplinară”, conform unui comunicat transmis Adevărul.

Înfiinţarea cabinetului accesibilizat răspunde unei îndelungi aşteptări din partea persoanelor cu diverse tipuri de dizabilităti şi familiilor acestora, pentru care este foarte dificilă şi costisitoare rezolvarea problemelor lor stomatologice. „Medicii stomatologi lucrează voluntar, nu sunt plătiţi. Statul nu asigură nimic pentru aceste servicii. Cei prezenţi ieri au vizitat cabinetele Policlinicii sociale si au participat la inaugurarea practică a cabinetului stomatologic”, a spus preşedinte asociaţiei Sfânta Ana pentru copii şi tineri cu dizabilităţi mintale severe, Gabriela Scraba. 

Noul departament va funcţiona în primul rând ca un cabinet de stomatologie generală pentru adulţi şi copii dar şi chirurgie, complet echipat. „Pentru cazurile complicate, vom asigura prezenţa unui medic specialist de terapie intensivă pe tot parcursul desfăşurarii intervenţiei”, a mai precizat dr. Vlad Romanescu.  

 „Nevoile speciale de îngrijire medicală stomatologică a persoanelor cu handicap, în general şi a celor cu handicap neuropsihic sau cu boli cronice asociate nu pot fi soluţionate în orice cabinet, mai ales că nu există prevenţie. Experienţele acestor pacienţi sunt de cele mai multe ori traumatizante pentru că li se fac numai extracţii, asanări de focare şi alte intervenţii chirurgicale”, consideră preşedintele Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România, Daniela Tontsch. 

Cabinetul se află în sediul Policlinicii Sociale Baba Novac, str. Dristorului 81-88, sector 3. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite