FOTO VIDEO Primul tren de test a ajuns la Aeroportul Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tren de test la Aeroportul Otopeni FOTO Club Feroviar
Tren de test la Aeroportul Otopeni FOTO Club Feroviar

Primul tren de test pentru viitoarea cale ferată Gară-Aeroport a ajuns duminică dimineaţă, la ora 10.30, la Aeroportul Otopeni şi a făcut mai multe curse, pentru a „încerca” noua legătură feroviară, scrie Club Feroviar.

Primul automotor diesel care a circulat între fosta haltă Odăile şi staţia Aeroport Henri Coandă nu aparţine operatorului feroviar de stat CFR Călători, ci firmei private Transferoviar Călători din Cluj Napoca.

„Au răspuns mai prompt la solicitarea noastră decât cei de la CFR Călători”, a declarat pentru Club Feroviar inginerul Liviu Trenchea, şeful şantierului de la Otopeni al Arcada Company, firma gălăţeană care construieşte noua legătură feroviară.

În acest moment, noua linie de cale ferată care uneşte Gara de Nord cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă este finalizată în proporţie de 97%, fără a pune însă la socoteală semnalizarea şi automatizarea, potrivit CFR Infrastructură.

Condiţii normale de trafic vor putea fi asigurate spre sfârşitul anului. „Sunt toate condiţiile ca începând cu noul Mers al Trenurilor (la jumătatea lunii decembrie – n.red.), poate chiar mai devreme, să fie introduse în circulaţie garniturile pe ruta Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă”, spunea recent Liviu Trenchea.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite