Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Primul tren de test a ajuns la Aeroportul Otopeni

32
14 Sep 2020 09:26:50
Autor: Elena Deacu
Tren de test la Aeroportul Otopeni FOTO Club Feroviar
Tren de test la Aeroportul Otopeni FOTO Club Feroviar

Primul tren de test pentru viitoarea cale ferată Gară-Aeroport a ajuns duminică dimineaţă, la ora 10.30, la Aeroportul Otopeni şi a făcut mai multe curse, pentru a „încerca” noua legătură feroviară, scrie Club Feroviar.

Primul automotor diesel care a circulat între fosta haltă Odăile şi staţia Aeroport Henri Coandă nu aparţine operatorului feroviar de stat CFR Călători, ci firmei private Transferoviar Călători din Cluj Napoca.

„Au răspuns mai prompt la solicitarea noastră decât cei de la CFR Călători”, a declarat pentru Club Feroviar inginerul Liviu Trenchea, şeful şantierului de la Otopeni al Arcada Company, firma gălăţeană care construieşte noua legătură feroviară.

În acest moment, noua linie de cale ferată care uneşte Gara de Nord cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă este finalizată în proporţie de 97%, fără a pune însă la socoteală semnalizarea şi automatizarea, potrivit CFR Infrastructură.

Condiţii normale de trafic vor putea fi asigurate spre sfârşitul anului. „Sunt toate condiţiile ca începând cu noul Mers al Trenurilor (la jumătatea lunii decembrie – n.red.), poate chiar mai devreme, să fie introduse în circulaţie garniturile pe ruta Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă”, spunea recent Liviu Trenchea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

Sorin Constantin
14.09.2020, 10:22:03

Ce tren lung...Oare încape în Gara de Nord ?

Cappatrat Casargoz
14.09.2020, 10:26:33

Incape daca nu se muta Gara de Nord sa-i faca loc lui tiriac de imobiliare

+1 (1 vot)
t mihai
14.09.2020, 10:27:31

Ce tren lung ?

+6 (6 voturi)
Bozo
14.09.2020, 10:43:03

...si trenul asta va parcurge distanta dintre gara de nord - aeroport otopeni in cate minute? Exista si statii intermediare (unde)? Cam astea sunt informatiile utile, sa vedem daca noua linie feroviara va fi atractiva sau nu pentru calatori.

+2 (2 voturi)
shoury lou
14.09.2020, 10:45:38

vorbim totusi de 5 km. proiectul initial era pentru metrou, solutia cea mai de bun simt. diesel...adica n-au fost in stare sa o electrifice. bine mah ia vedeti aici ce fac altii. https://youtu.be/-MT0LYAso-E pe levitatie magnetica. o mai si mediatizati ca pe o mareata realizare....jalnic. metroul era cea mai buna solutie...se lega si de toate celelalte magistrale. + adica plus: nu se vedea jegul si peisajul apocaliptic de pe geam.

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (32)

Modifică Setările