Pro Infrastructură: Firea minte când spune că Pasajul Doamna Ghica va fi gata în toamnă. Care este stadiul lucrărilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Gabriela Firea Foto Facebook
Primarul Gabriela Firea Foto Facebook

Primarul Gabriela Firea afirmă în mod mincinos când spune că Pasajul Doamna Ghica va fi finalizat în toamna anului 2020, susţine o organizaţie neguvernamentală specializată în monitorizarea lucrărilor de infrastructură.

„Vă prezentăm în premieră imagini aeriene cu şantierul pasajului Doamna Ghica din Bucureşti, aflat la intersecţia Şoselei Colentina cu Strada Doamna Ghica (inelul rutier secundar al capitalei) din sectorul 2. 

Deşi primarul Firea afirmă în mod mincinos că acest proiect va fi finalizat în această toamnă, se poate observa cu ochiul liber că lucrările sunt într-un un stadiu incipient, executându-se operaţiuni la fundaţiile podului, relocări de utilităţi sau la bretelele prin care va fi deviat traficul. În plus, licitaţia pentru realizarea tablierului metalic a fost anulată recent.

Solicităm autorităţilor locale mai multă responsabilitate în declaraţii, canalizându-şi astfel energia spre adevăratele blocaje ale proiectelor de infrastructură din Bucureşti”, susţine Asociaţia Pro Infrastructură.

Pe 15 mai 2019, PMB a anunţat că Primarul General, Gabriela Firea, a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia Pasajului Doamna Ghica - Colentina cu Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti. Lucrările presupun reconfigurarea circulaţiei pe Şoseaua Doamna Ghica şi construirea unui pasaj suprateran peste Şoseaua Colentina. 

"Acest proiect de infrastructură este extrem de necesar pentru Bucureşti şi va contribui decisiv la fluidizarea traficului într-o zonă foarte aglomerata a Capitalei. La propunerea mea, la începutul anului, au fost aprobaţi în Consiliul General indicatorii tehnico-economici, iar acum am semnat contractul pentru proiectare şi execuţie. 

Contractul presupune proiectarea, care va dura 3 luni de zile şi execuţia lucrărilor, estimată la 12 luni", spunea atunci edilul-şef. Costul estimat al lucrărilor, aprobat prin HCGMB nr. 4/2019, se ridică la aproximativ 28 de milioane de euro. 

Proiectul începe din zona intersecţiei străzii Doamna Ghica cu Bulevardul Lacul Tei. Accesul spre pasaj va fi reconfigurat, iar partea carosabilă va fi extinsă de la 4 benzi la 6 benzi, ma anunţa PMB în luna mai 2019. Toate intersecţiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate ţinând cont de noua configuraţie stradală, pentru asigurarea unei circulaţii fluente.

De asemenea, in conformitate cu discuţiile avute cu membrii Comisiei Tehnice de Circulaţie, s-au păstrat numărul şi poziţia celor trei staţii de autobuz.

Trotuarele se vor proiecta pe ambele parti ale arterei şi vor avea o lăţime de minimum 1.5 metri. Astfel se va ţine cont de caracteristicile funcţionale şi de intensitatea circulatiei pietonilor.

Potrivit PMB, avantajele realizarii acestui proiect sunt incontestabile: se vor elimina blocajele de trafic din zonă, va creşte viteza de circulaţie şi accesibilitatea zonei, se va reduce rata accidentelor prin adoptarea unor măsuri de siguranţă, realizarea pasajul având impact şi asupra mediului prin reducerea prafului, zgomotului, noxelor, preluarea şi descărcarea apelor pluviale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite