Procesiune în duminica Floriilor pe străzile Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, 13 aprilie, pe străzile Bucureştiului va fi organizată de către Arhiepiscopia Romano-Catolică procesiunea de Florii, care va începe la ora 14.00. Credincioşii se vor aduna în faţa Bisericii Franceze Sacré Coeur de lângă Statuia Aviatorilor şi vor merge pe străzile oraşului timp de o oră.

Procesiunea începe la ora 14.00, atunci când sunt aşteptaţi credincioşi catoloci, preoţi din parohiile bucureştene, dar şi călugări şi călugăriţe. Aceştia se vor aduna în faţa Bisericii Franceze Sacré Coeur de lângă Statuia Aviatorilor, mărşăluind apoi pe următorul traseu: Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Strada General Berthelot, Catedrala Sfântul Iosif. Procesiunea se va încheia în jurul orei 15.00.

„Pe tot parcursul traseului, preoţii şi credincioşii, cu ramuri în mână, îi vor cânta Mântuitorului, în amintirea intrării Sale triumfale în Ierusalim. La sfârşitul procesiunii, în Catedrala Sfântul Iosif se va celebra Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie solemnă, prezidată de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti“, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanţii Arhiepiscopiei.

Ziua Mondială a Tineretului

Tot duminică, 13 aprilie, Biserica Catolică celebrează Ziua Mondială a Tineretului, instituită de către Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea în anul 1985 şi ajunsă în acest an la cea de a XXIX-a ediţie.

De aceea, tinerii vor purta în fruntea procesiunii Crucea, un simbol al Zilei Mondiale a Tineretului, răspunzând astfel îndemnului pe care Papa Ioan Paul al II-lea l-a adresat cu 30 de ani în urmă, la încheierea Anului Jubiliar din 1984: „Purtaţi crucea lui Cristos în lume ca semn al iubirii Domnului Isus faţă de oameni şi vestiţi tuturor că numai în Cristos mort şi înviat este mântuire şi răscumpărare“.

În cadrul Sfintei Liturghii din Catedrala Sf. Iosif, în semn de unitate cu tinerii din lumea întreagă, se va da citire mesajul pe care Papa Francisc l-a adresat tinerilor cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului din acest an. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite