Procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, duminică, în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea va fi organizată duminică, după ora 14.00, pe străzile Capitalei, de la sediul Nunţiaturii Apostolice, la Catedrala Sf. Iosif, de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti (ARCB).

Declarat sfânt la 27 aprilie 2014 de către Papa Francisc, Ioan Paul al II-lea a fost înscris în calendarul Bisericii Catolice, comemorarea sa liturgică fiind stabilită la data de 22 octombrie.

După un moment de rugăciune, între orele 14.00 şi 14.30, la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunţiaturii Apostolice din Bucureşti (la intersecţia bd.Schitu Măgureanu cu str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cişmigiu), credincioşii, călugării şi călugăriţele, ministranţii şi preoţii vor porni spre Catedrala Sfântul Iosif, purtând în procesiune icoana şi relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea.

În jurul orei 15.00, la Catedrala Sfântul Iosif se va celebra Sfânta Liturghie în cinstea Sfântului Ioan Paul al II-lea, prezidată de IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti.

Monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea din Bucureşti a fost amplasat la iniţiativa Nunţiaturii Apostolice în România, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti, în amintirea vizitei istorice pe care Papa Ioan Paul al II-lea a făcut-o în anul 1999, prima vizită a unui suveran pontif într-o ţară majoritar ortodoxă. Dezvelit la 1 august 2011, monumentul este opera în bronz a sculptorului sloven de origine bosniacă Mirsad Begić.

Relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, care va fi purtată într-un relicvariu în procesiune pe străzile Capitalei, constă în câteva picături de sânge ale Suveranului Pontif şi a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti la 19 mai 2011 de către Cardinalul Stanisław Dziwisz, Arhiepiscop de Cracovia, fost secretar personal al Sfântului Papă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite