Procurorii DNA ridică documente de la Primăria Capitalei, într-un dosar privind fapte de corupţie, din perioada 2020-2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorii DNA ridică joi documente de la Primăria Capitalei, informaţia fiind confirmată de către primarul general Nicuşor Dan, care a precizat că aceştia au venit în biroul său chiar înaintea conferinţei de presăpe tema grevei de la Societatea de Transport Bucureşti.

Întrebat, la finalul declaraţiilor pe tema grevei de la STB, despre prezenţa procurorilor DNA la sediul primăriei, Nicuşor Dan a declarat că aceştia au venit în biroul său înaintea conferinţei şi i-au transmis că trebuie să ridice documente.

Nicuşor Dan a precizat că reprezentanţii DNA i s-au adresat în calitate de conducător al instituţiei şi că ar fi vorba despre chestiuni de resurse umane.

Potrivit unor surse judiciare, în afară de sediul Primăriei Capitalei, mai au loc percheziţii la sediile Direcţiei generale de arhitectură peisagistică şi monumente de for public şi Administraţiei municipale pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic. Cercetarile sunt în rem.

Într-un comunicat transmis presei, DNA anunţă că efectuează percheziţii la trei instituţii publice, într-un dosar privind fapte de corupţie efectuate în perioada 2020-2021.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –  Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2020 – 2021. În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare la 3 instituţii publice situate în municipiul Bucureşti“, scrie în comunicatul DNA.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite