Produsele tradiţionale româneşti, vedetele târgurilor de Crăciun din Capitală. Cât costă un kilogram de şorici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câteva zile, de când Bucureştiul este împodobit de sărbătoare, terabele comercianţilor amenajate în târgurile de Crăciun sunt pline de produse tradiţionale româneşti. „Adevărul“ vă spune cât costă un kilogram de şorici sau unul de tobă direct de la producătorii autentici.

Pe lângă decoraţiuni, accesorii şi vin fiert, bucureştenii caută la târgurile de Crăciun descghise de câteva zile în oraş preparate tradiţionale. Astfel, în faţa căsuţelor împodobite cu beteală şi beculeţe cozile sunt destul de mari, iar cumpărătorii pleacă acasă cu sacoşile încărcate de bunătăţi. 

Printre cele mai căutate produse din acest an se numără caltaboşul, costiţa afumată, toba sau şoricicul, dar preţurile sunt destul de piperate şi nu toată lumea îşi poate permite să pună pe masa de sărbători preparate tradiţionale româneşti. 

image

FOTO David Muntean

Spre exemplu,  un kilogram de caltaboş costă 49 de lei, un kilogram de tobă tot 49 de lei, în timp ce pentru un kilogram de jumări bucureştenii trebuie să scoată din buzunar 7 lei. Nici pentru un kilogram de lebăr nu sunt preţuri foarte mici, acesta ajungând la peste 53 de lei. Cei care vor să se bucure de preparate din porc pot cumpăra costiţă afumată pentru 38 lei/kg.

Vişinată şi palincă

Şi pentru cei care vor să îşi cumpere o sticlă de jumătate de kilogram de ţuică oferta este diverisificată în acest an. Preţul pentru jumătate de kilogram de ţuică este de vreo 20 de lei, în timp ce pentru aceeaşi cantita de palincă din prune vizitatorii trebuie să scoată din buzunar aproape 30 de lei. De asemenea, pentru jumătate de kilogram de vişinată preţurile ajung la circa 30 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite