Proiectul care prevedea amenajare a 97 de kilometri de piste pentru biciclişti în Capitală, aprobat de consilierii generali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul care viza amenajarea pistelor pentru biciclişti, respins de Consiliul General FOTO Dorin Constanda
Proiectul care viza amenajarea pistelor pentru biciclişti, respins de Consiliul General FOTO Dorin Constanda

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat proiectul de hotărâre care prevedeamenajarea în centrul Bucureştiului a unui sistem de transport alternativ. Concret, potrivit proiectului aprobat, biciclişti ar fi putut să aibă 97 de kilometri de piste.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilierilor generali, în Capitală ar  trebui să apară 97 de kilometri de piste pentru biciclişti, distribuiţi pe 60 de străzi. De asemenea, din proiect face parte şi amenajarea mai multor parcări publice pentru biciclete, dar şi a mai multor centrelor de închiriere a acestora.

Totodată, mai multe zone ale oraşului ar trebui să fie reamenajate, iar trotuarele ajustate, urmând să fie făcute şi puncte intermodale care să facă legătura dintre locurile în care pot fi lăsate bicicletele şi mijloacele de transport în comun din Bucureşti.

Pentru realizarea proiectului este necesară suma de 9,8 milioane de euro, iar durata de execuţie a acestuia se întinde pe 18 luni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite