Protest în Piaţa Victoriei. Şoferii profesionişti sunt nemulţumiţi de impozitul pe diurnă şi măsurile de carantină VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Captură Video Digi24
Foto Captură Video Digi24

Zeci de TIR-uri sunt oprite în faţa Guvernului, în Piaţa Victoriei, unde are loc un amplu protest al transportatorilor rutieri. Aceştia sunt nemulţumiţi de impozitul pe diurnă, de măsurile de carantină care le sunt impuse şi de scumpirea poliţelor RCA. Protestul are autorizaţie până la ora 16:00.

 Aceştia sunt împotriva impunerii carantinei pentru şoferii profesionişti are revin din ţări roşii şi galbene din punct de vedere al gradului de risc de contaminare cu COVID-19 dacă nu sunt vaccinaţi sau nu avut COVID-19 în ultimele 3 luni. Această constrângere stabilită de guvern este unică în Europa şi perturbă grav activitatea de transport rutier, susţin asociaţiile de transportatori.

Potrivit acestora, şoferii profesionişti sunt exceptaţi de la măsura carantinei în toate ţările, cu scopul de a menţine lanţurile de aprovizionare cu marfă, aşa cum de altfel recomandă şi Comisia Europeană, care a creat în acest sens "culoare verzi" şi a indicat clar exceptarea de la carantinare a şoferilor profesionişti.

Printre cererile şoferilor se numără reîncadrarea diurnei ca venit salarial. România este singurul stat european care impozitează diurna, în timp ce alte ţări adoptă constant măsuri de protecţie a transportatorilor proprii, spun protestatarii.

Dintre asociaţiile care au iniţiat protestul Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002 şi COTAR au anunţat că renunţă, după ce au obţinut promisiunea ministrului Finanţelor, Dan Vîlceanu, privind "corectarea demersurilor ANAF faţă de transportatori, prin Parlament".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite