Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Protest în Piaţa Victoriei. Şoferii profesionişti sunt nemulţumiţi de impozitul pe diurnă şi măsurile de carantină VIDEO

5
29 Sep 2021 10:07:56
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Captură Video Digi24
Foto Captură Video Digi24

Zeci de TIR-uri sunt oprite în faţa Guvernului, în Piaţa Victoriei, unde are loc un amplu protest al transportatorilor rutieri. Aceştia sunt nemulţumiţi de impozitul pe diurnă, de măsurile de carantină care le sunt impuse şi de scumpirea poliţelor RCA. Protestul are autorizaţie până la ora 16:00.

 Aceştia sunt împotriva impunerii carantinei pentru şoferii profesionişti are revin din ţări roşii şi galbene din punct de vedere al gradului de risc de contaminare cu COVID-19 dacă nu sunt vaccinaţi sau nu avut COVID-19 în ultimele 3 luni. Această constrângere stabilită de guvern este unică în Europa şi perturbă grav activitatea de transport rutier, susţin asociaţiile de transportatori.

Potrivit acestora, şoferii profesionişti sunt exceptaţi de la măsura carantinei în toate ţările, cu scopul de a menţine lanţurile de aprovizionare cu marfă, aşa cum de altfel recomandă şi Comisia Europeană, care a creat în acest sens "culoare verzi" şi a indicat clar exceptarea de la carantinare a şoferilor profesionişti.

Printre cererile şoferilor se numără reîncadrarea diurnei ca venit salarial. România este singurul stat european care impozitează diurna, în timp ce alte ţări adoptă constant măsuri de protecţie a transportatorilor proprii, spun protestatarii.

Dintre asociaţiile care au iniţiat protestul Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002 şi COTAR au anunţat că renunţă, după ce au obţinut promisiunea ministrului Finanţelor, Dan Vîlceanu, privind "corectarea demersurilor ANAF faţă de transportatori, prin Parlament".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Ionel Marcu
29.09.2021, 10:19:21

Transportatorii români au fentat stratul cât au putut, plătindu-și oamenii mai mult pe diurnă, care nu era impozitată și cu salariul minim, așa i-au falimentat pe transportatorii occidentali, prin concurență neloială. Acum Cîțu s-a prins (sub presiunea foametei de bani a statului), cât e el de prăpădit ori s-au prins occidentalii și au făcut presiuni pentru condiții egale de concurență.

+12 (16 voturi)
imsi2 imsi2
29.09.2021, 11:38:44

Ionel Marcu Vai ce mila ti e de straini ca au falimentat. Fix cum ne au distrus ei industria fix asa am procedat si noi. Da de exemplu de ce n ai sarit in sus cind munca ii impozitata dar capitalul nu ? Ca draguta de ministreasa de la sanatate avea si ea salariul minim de la firmulita ei platea impozit minim sau deloc (de ce crezi ca se lupta astia sa nu impoziteze salariul minim ?) dar incasa dividente ipozitate la jumatate. Daca Catzu vrea bani sa i impoziteze pe bogati pe aia care au nu tot pe saracanii care n au. Sa i impoziteze pe aia din energie care vand gauzul si curentul afara si se umplu de bani si pe urma vand la acelasi pret in tara.

-13 (13 voturi)
Mihu Cristian
29.09.2021, 11:17:46

este o mare prostie sa iei firimiturile de la masa tiristilor !!

-1 (1 vot)
imsi2 imsi2
29.09.2021, 11:40:29

Sa puna impozit pe dividente prostul de Catzu nu pe niste amarati de soferi. Sa fie atent ce a patit UK ul cu masuri tampite izvorate din prostie adica din rautatea primara.

-12 (12 voturi)
om bun
29.09.2021, 11:52:28

Soferi uneltele patronilor din domeniul transporturilor , sunt curios ce or sa faca acesti soferi cand or iesi la pensie cu o pensie de mizerie dupa 40 de ani de munca iar patroni lor se scalda in bogatie cu case peste tot in Europa si masini de lux facute pe spatele soferilor,

+1 (1 vot)
Modifică Setările