Protest în prelungirea Ghencea. Oamenii sunt nemulţumiţi de ritmul lent al lucrărilor din zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii care locuiesc în prelungirea Ghencea protestează din cauza faptului că sunt nemulţumiţi de ritmul lent al lucrărilor pentru lărgirea Prelungirii Ghencea şi pentru Pasajul Domneşti. Este al 12-lea protest din ultimii 6 ani de acest fel, conform unui comunicat al Iniţiativei Prelungirea Ghencea.

Locatarii solicită autorităţilor contractele de execuţie, graficele de lucrări si de plăţi pe toată perioada de derulare a proiectelor.

„Locuitorii din zonă sunt nemulţumiţi de faptul că deşi proiectul de lărgire al Prelungirii Ghencea este început ,,pe hartie’’ de peste 13 ani, lucrările în zonă, demarate abia anul acesta, constă doar in exproprieri şi demolări pe un sfert din totalul proiectului iar Primaria capitalei refuză să furnizeze cetăţenilor copia contractului de execuţie, precum şi graficul de lucrări şi de plăţi”, transmite Iniţiativa prelungirea Ghencea, printr-un comunicat.

Cetăţenii anunţă că au de gând să acţioneze în instanţă autorităţile publice, ca o soluţie pentru urgentarea lucrărilor.

„Ca ultimă soluţie pentru urgentarea lucrărilor, cetăţenii intenţionează să acţioneze în instanţă autorităţile publice locale pentru nerespectarea atribuţiilor legate de dezvoltarea urbanistică echilibrată, în sensul corelării autorizării construcţiilor cu infrastructura de transport existentă”, transmit cei de la Iniţiativa prelungirea Ghencea.

Oamenii protestează şi pentru ritmul lucrărilor de la Pasajul Domneşti. Principalele nemulţumiri ale locatarilor sunt:

„Cât despre Pasajul Domneşti, în prezent, la 2 ani de la semnarea contractului de execuţie au început lucrările efective dar şi acestea se desfasoară sporadic, cu pauze de zile intregi şi cu lipsa comunicării periodice de informaţii despre stadiul lucrărilor, deşi acestea sunt solicitate permanent de cetăţeni şi prin cereri de acces la informaţii publice. De asemenea, prin această acţiune publică cetăţenii vor să atragă atenţia Primăriei capitalei precum şi Poliţiei Rutiere asupra pericolului rutier permanent în care se circulă de 13 ani în această zonă dintre str. Valea Oltului şi Şoseaua de Centură, zonă în care sunt autorizate în continuare ansambluri rezidenţiale de blocuri şi case.

Trotuarele provizorii înguste realizate acum 2 ani de Primăria capitalei se opresc la jumătatea străzii, sunt obstrucţionate de stâlpii indicatoarelor de circulaţie iar lipsa benzilor unice dedicate STB duce frecvent la blocarea în trafic a autobuzelor. La orele de vârf, oamenii ajung să parcurgă o bucată de 5 km în aproape 1 oră, cu autobuzul sau cu maşină proprie. Mersul cu bicicleta este un sport extrem având în vedere circulaţia intensă la orice oră a tirurilor şi camioanelor”, se arată în comunciat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite