"Protest cu telecomandă" împotriva desfinţării postului TVR Cultural. ARCEN organizează manifestaţia în faţa Ateneului Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate - ARCEN organizează joi, de la ora 19.00, în faţa Ateneului Român din Bucureşti "Protest cu telecomandă. Un protest împotriva desfiinţării TVR Cultural", potrivit unui comunicat astăzi.

"Iniţiativa ARCEN vine în urma unui val de simpatie faţă de postul TVR Cultural, care s-a manifestat pe reţelele de socializare şi care atrage din ce în ce mai mulţi susţinători din ţară şi din străinătate", precizează asociaţia în comunicat.

ARCEN încearcă să atragă atenţia asupra "crizei instituţiilor publice de cultură din România, asupra crizei valorilor care devine profundă în societatea românească, dar şi asupra faptului că zona culturală românească este supusă presiunilor puterii politice, care încearcă limitarea spaţiului cultural".

Mass media românească, invadată de kitsch şi non-valoare

Totodată, prin protestul din faţa Ateneului Român se va semnala "situaţia mass-media românească, care este invadată de divertisment politic, kitsch, ignoranţă, non-valoare şi agresivitate, TVR Cultural fiind singurul post de televiziune cu caracter exclusiv cultural din România, locul apolitic de întâlnire a intelectualilor, a operatorilor culturali şi a oamenilor cu idei constructive".

Protestul faţă de desfiinţarea TVR Cultural se va desfăşura de la ora 19.00 până la ora 19.30, în faţa Ateneului Român, iar simbolul protestatarului, susţinător al TVR Cultural, va fi o telecomandă.

Desfinţarea TVR Cultural, o eroare

Iniţiativa organizării unei manifestaţii în faţa Ateneului este anunţată la o zi după ce aceeaşi asociaţie a protestat, prin intermediul unui comunicat de presă, faţă de desfiinţarea TVR Cultural. Atunci reprezentanţii ARCEN precizau că aceasta nu este o soluţie pentru redresarea economică a Televiziunii Române, ci o eroare cu consecinţe grave asupra mediului cultural românesc.

În paralele, o petiţie împotriva desfiinţării TVR Cultural, postată vineri pe site-ul petitieonline.ro, a strâns până în prezent peste 5.400 de semnături.

TVR Info şi TVR Cultural îşi vor înceta emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluată de TVR 2 şi TVR 3, conform Programului de redresare economică a Televiziunii Române, adoptat vineri de Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite